Most végeztem az egyetemmel, és most vagyok 8 hetes várandós. Így dolgozni nem tudok elmenni, mert a szakmámban csak a 12.hétig dolgozhatok. Jár-e nekem valamilyen támogatás a várandósság alatt, vagy majd csak szülés után?
Figyelt kérdés
2020. máj. 23. 08:02
1/9 anonim válasza:
Gyest kapsz, ami havi 12.200 Ft. Anyasági támogatás, amit szülés után kap egyszer 64.500 Ft.
2/9 anonim válasza:
Van diplomás gyed is, de őszintén megmondom nem tudom mik a feltételek hozzá. Próbálj utána érdeklődni. Amúgy gyes összege 28500 Ft de abból 10% nyugdíjjárulékot fizetni kell. A családi pótlék 12200 ft és van az egyszeri anyasági támogatás ami 64500 ft.
3/9 anonim válasza:
Ja, igen a családit írtam, bocsi, fáradt vagyok :D
4/9 anonim válasza:
Várandósság alatt maximum a magzati adókedvezmény járna, de azt te nem tudod igénybe venni jelenleg, mert munkaviszony kell hozzá. Ha a gyermek apjának van munkahelye, akkor ő igényelheti, de csak akkor, ha házasok vagytok. Ha nem vagytok házasok, akkor ő is csak a baba születése után jogosult rá.
Diplomás gyed elméletileg jár. Az adókedvezménnyel együtt kb. nettó 90 ezer forint lesz, de ez is csak szülés után jár.
5/9 anonim válasza:
Előző vagyok. A gyeden felül a baba születése után jár majd az egyszeri anyasági, ha jártál terhesgondozásra, ami 64 ezer forint, és ha onta a 12200 ft családi pótlék.
6/9 anonim válasza:
A négyes válaszolót annyival egészíteném ki, hogy a családi adókedvezményt a házastárs és az élettárs (!!!) Is igényelheti. Egy munkaügyes
7/9 anonim válasza:
Élettárs csak abban az esetben veheti igénybe ha közjegyző által bejegyzett élettársak.
8/9 anonim válasza:
A családi adókedvezményt igénybeveheti élettárs, a magzatit nem, hacsak nem bejegyzett élettársak.
9/9 anonim válasza:
Az kemény,te is jol indulsz neki a karrierednek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!