Mi van, ha bezár a munkahelyem, miközben már CSED-en
vagyok?
Nehogy felmondj! Kapod a gyedet és a GYESt is (utóbbi mindenkinek har amúgy is). Visszamenned sajnos nem kész hova és a következő gyereknek is ha jól tudom nem leszel jogosult ha nem kezdesz valahol dolgozni
2020. márc. 19. 12:00
azokat az ellátásokat NEM a munkáltatódtól kapod, hanem a társadalombiztosítástól! Úgyhogy egyelőre nyugi! :)
2020. márc. 19. 12:01
Ezt hogyan érted, hogy "mindenkinek fell kell mondania" ...?
Mármint, hogy a kolléganőd (pl. munkaügyes) fog mindenkinek felmondani?
Azt nehogy bevedd, hogy a munkavállalók részéről kell felmondást benyújtani, mert ilyen nem létezik!
2020. márc. 19. 12:02
Ha meg is szűnik a munkaviszonyod, csedet/gyedet akkor is kapod tovább. Mert a szülés napján jogosult voltál rá. Azt hiszem, úgy nevezik, hogy passzív jogon kapod őket. Szóval emiatt ne aggódj.
2020. márc. 19. 12:31
5/16 A kérdező kommentje:
Kolléganőm most írt, hogy hétfőtől bezár a hotel, és mindenkinek be kell adnia a felmondását. Adják is be a kollégák szorgalmasan. Valószínű, hogy nem fog kinyitni a járvány lecsengése után sem, a tulaj már amúgy is utálta az egészet, ezt csinálja 40 éve, szóval most befejezte. Azt tudom h nem a munkáltatóm fizeti ezeket, csak nem tudtam, hogy akkor is járni fognak-e ezek mind, ha megszűnik közben a munkaviszonyom. Kirúgni gondolom nem tud engem, de a céget becsődöltetheti nem?
Ilyen NINCS, NEM LÉTEZIK, hogy köteleznek bárkit is a munkavállaló részéről történő felmondással!
Már bocs, de hülye, aki megteszi! Mivel tudják befenyíteni??? azzal, hogy a munkaadó felmond nekik????
Hát tegye!
Szólhatsz nekik, hogy ilyesmit ne tegyenek!
2020. márc. 19. 13:00
7/16 A kérdező kommentje:
Én is furcsállom ezt a felszólítást, hogy akkor most mindenkinek fel kell mondani, de a kollégáimat nem zavarja, megírták már többen is a felmondásukat..
Ha a szülés időpontjában jogosult voltál rá, akkor továbbra is az vagy, nem számít, hogy közben mi történik a munkahelyeddel! Volt / van érvényes társadalombiztosításod. Ezen ne izgulj!
De ismétlem magam: eszedbe ne jusson önként felmondani! Erre senki nem kötelezhet.
2020. márc. 19. 13:01
# 7/: Ennyire nem kéne elveszíteniük a józan eszüket! :-(
Eleve a munkanélküli segély szempontjából is rosszabb helyzetben lesznek, hogy ők mondtak fel...
(bocs, ha már más a szabályozás, régebben így volt...)
2020. márc. 19. 13:02
10/16 A kérdező kommentje:
Szerintem is nevetséges, ezért is vagyok meglepődve, de látod h létezik, mert megcsinálják neki. Gondolom beletörődtek h ez van vagy nem tudom. Biztos lesz egy-kettő, aki nem mond fel, kíváncsi leszek, én biztos nem fogok.
Kapcsolódó kérdések: