Méltányossági CSED-re így van esély?
Figyelt kérdés
14 nap hiányzik a rendes CSED-hez.. Meg is lett volna, de a babóm másfél hónappal hamarabb érkezett. Mennyi esély van rá, hogy megkapom? Illetve az elbírálása körülbelül mennyi idő? Köszönöm ha tudtok segíteni2020. febr. 25. 11:58
1/7 anonim válasza:
Amíg a kórházban vagytok maradj táppénzen így meglesz a 14 nap
2/7 anonim válasza:
Én 2 napra nem kaptam meg a naggyal a méltányosságit, szóval aligha hiszem, hogy 14 napra megkapnád. Amúgy én ugy tudom, nem maradhatsz táppénzen, ha megszületett a baba, hiszen a csed a baba legkésőbb születésének napjától jár, így onnan számolnak vissza, tök mindegy, hogy tappénzen maradnál vagy sem.
3/7 A kérdező kommentje:
Szülési szabadságra írtak be. Akkor nem fűzök hozzá reményt :( Köszönöm szépen
2020. febr. 25. 12:20
5/7 anonim válasza:
1, ez nem így működik, ugyanis a gyermek születéséig kell meglennie a szükséges időnek, hiába lesz tp-n a születés után, azzal nem növeli a napok számát.
Kérdező, én a csedet nem kérném, mert ritka a két méltányossági ellátás, inkább a gyedet kérném méltányosságra. Viszont 6-os kóddal megpróbálhatod a tp-t (csedre nem jogosult), majd gyes, aztán méltgyed.
6/7 anonim válasza:
"Kérdező, én a csedet nem kérném, mert ritka a két méltányossági ellátás, inkább a gyedet kérném méltányosságra."
Ez így van, kètszer nem gyakorolnak mèltányosságot, tehát ha a csed-et megadják, a gyed-et már biztosan nem fogják.
Viszont a gyed-et már apuka is tudja igènyelni munka mellett is, amennyiben jogosult rá.
7/7 anonim válasza:
van rá példa, hogy mindkettőt megadják, nekem kétszer sikerült, egyszer majdnem egy hónap kellett, de ott olyan peches volt anyuka, hogy egy éven belül két munkahelye szűnt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!