3 éves munkaviszonyom meg van de decemberben fel mondtam a régi munkahelyemen de januárban kezdtem egy masik helyen dolgozni de ki derült hogy terhes vagyok és ki rúgtak ilyenkor mi jár nekem? Munkanelkulibe be kell jelentkezni?
Sajnos rosszul jött ki a lépés és mivel kileptel megszunt a munkaviszonyod így valóban semmit nem ér hogy 3 vagy akár 10 évig dolgoztál. Próbálj meg keresni valami munkát hogy be legyél jelentve vagy sajnos csak gyes és családi fog járni az meg nem sok.
Én most várom a másodikat de nem megy a bolt így a főnököm bezar szerencsére volt annyira korrekt hogy nem hagyja hogy ellátás nélkül maradjak így a cég felszámolását addig megvarja meg megszulok.
Hátha találsz te is rendes munkaadot persze elmondani sem kötelező hogy babát vársz 4-5 hónapig nem igazán látszik
Próbaidő alatt kirúghatják indoklás nélkül.
Amúgy ha új munkahelyre is megy és nem mondja el, hogy terhes, nem hiszem, hogy tolerálni fogják, hogy állandóan hiányzik a vizsgálatok miatt. Pláne, ha még rosszul is lesz, hányni fog stb.
Próbaidő alatt nem véd a terhesség sem így kirughatjak.
Kijavitanam az egyik válaszolot.
A biztosítás megszűnése utáni 40 napon belül kell megszuletnie a picinek és akkor már jogosult vagy csedre és gyedre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!