Mit kell igényelni és hol? Az összes támogatás és kötelező adminisztráció elérhetősége és igénylési módja érdekelne.
Köszi. Online elintézési mód (is) jól jönne alternatívaként, nem biztos, hogy eljutok hivatalokba.
A kérdést úgy írtam, hogy ha valakinek van egy kész lista, (biztos, hogy van aki kapott), az légyszi tegye fel ide. Mielőtt még valakitől megkapom, mit képzelek :)
Az a nemszeretem adminisztráció 2. â Nyomtatványok szülés után | Babafalva.hu
Itt minden le van írva.
Csedet, gyedet CSAK a munkáltatód adhatja mar be egy ideje, neked nincs vele dolgod csak egyeztess a munkáltatóddal mikortól kéred a többit intézik.
Anyasági, csaladit a baba születése után tudod intézni, ügyfélkapun a leggyorsabb és legegyszerűbb, ha nincs intézd el a szülésig mert jól fog jönni.
Iratok: anyakönyvit a kórházban megkapod, lakcímkártyát, taj kártyát, adókártyát kipostazzák. Személyit szemelyesen tudsz csináltatni a babával
Ügyfélkapu családi pótlékhoz és anyaságihoz, csed/gyed munkáltató, okmányok automatikusan jönnek a babának azt nem kell külön igényelni (kivéve a személyi igazolvány, de azt csak személyesen lehet).
Én pl. keddi napon igényeltem meg az anyaságit ügyfélkapun, majd aznap du. már jött is a határozat az elbírálásról, csütörtökön már a számlámon volt.
Bár nem tudom mi ilyen katyvasz benne neked, beírod a keresőbe, hogy családi pótlék és kiadja. A lap legalján van, elektronikus ügyintézés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!