Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Kellett volna kapnom családi...

Kellett volna kapnom családi adókedvezményt?

Figyelt kérdés

2 gyerekre 40000 Ft családi adókedvezmény jár, a novemberi fizetést megkaptuk december elején, azon rajta volt, viszont decemberben kaptunk még egy 13. Havi fizetést, azon is volt adókedvezmény, de amit most január elején kaptunk, decemberi normál fizetés azon nem volt rajta.

Illetve nyáron 1 havi adókedvezmény nem lett érvényesítve, mert későn lett meg igényelve,mar a bérszámfejtés után.

2020. jan. 6. 09:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ujra kell igenyelni minden evben az adokedvezmenyt.
2020. jan. 6. 09:26
 2/8 anonim ***** válasza:
63%
Igen, újra kell igényelni. Amúgy hogy-hogy 40 ezer jár két gyerek után? Nem 20 ezer? (10 ezer gyerekenként, eddig én így tudtam)
2020. jan. 6. 09:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó 1 gyerekre 10 ezer forint, 2 gyerekre 20 ezer/gyerek, 3 gyerekre 33 ezer/ gyerek.
2020. jan. 6. 09:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Minden évben újra kell igényel, hogyne, de most még a decemberi fizetést kapjuk.

Kérdezd meg a számfejtésr kérdező, mi itt csak találgatunk.

Az 1 havi adókedvezményt pedig majd ha megkapod az m30as papírod, a nav elkészíti a bevallásod, azon tudod javítani és visszaigényelni.

2020. jan. 6. 10:25
 5/8 anonim ***** válasza:
3-mas köszi! :)
2020. jan. 6. 10:28
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól értem, decemberben már volt egy bérszámfejtés, a 13. havi, és ott érvényesítették az adókedvezményt. Ebben az esetben minden rendben, hiszen az adókedvezmény nem fizunként jár, hanem havonta. Decemberre te már megkaptad, többször nem jár.
2020. jan. 6. 11:42
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az utolsó is írja, én is így jártam.

Havonta 40.000 Ft. A decemberi 13. havidból érvényesítették.

A decemberi fizetésedből (amit most kaptál) meg nem, mert decemberben már a 13. havira kimerítetted a 40.000 Ft-ot. Egyszer lehet havonta a 40.000., és nem minden pénzből 40.000.

2020. jan. 6. 13:05
 8/8 anonim ***** válasza:

Pontosan ahogy az utolsók írják. Ha decemberben volt plusz egy szamfejtés (jutalom, 13.havi) ami megelőzte a decemberi rendes havi fizetést amit ugye jan.5 vagy 10-ig utalnak akkor ebben már nem lesz kedvezmény, hiszen az 12 hónapra jár.

Lényegtelen, hogy ez csak jutalom volt nektek vagy nevezzük 13.havinak... amit elöbb számfejtenek abban lesz a kedvezmény.

2020. jan. 8. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!