Szerintetek ilyen betegségekkel jogosultak vagyunk a GYOD-ra?
16 éves lány vagyok. Hivatalosan is tartós beteg. Emelt családi pótlékot kapok. Sok betegségem van. Van ételallergiám. Régebben tej is volt, de most már csak tojás érzékeny vagyok. Van inzulinrezisztenciám, nem is gyenge. Van hormonzavarom. Van egy nőgyógyászati betegségem azaz menstruációs zavarom. Van több vitamin hiányom: b, c, e és vas. Nagyon gyenge az immunrendszerem, nagyon sokat vagyok beteg. Plusz van egy enyhebgerincferdülésem valamint lúdtalpam és bokasüllyedésem.
Esti gimibe járok, mert emiatt a rengeteg betegség miatt nem tudok nappalira járni.
Édesanyám egyedül nevel engem. Apukám ad gyerektartást de nem sok mindenre elég. Anyukám szinte minimál bér alatt keres. Nagy szükségünk lenne arra a pénzre. A szakértő aki fog engem vizsgálni, bármelyik nap jöhet. Azt mondták majd egy kicsivel az érkezése előtt telefonálnak. Úgy hallottam hogy pontokban számolnak. Minél nagyobb, több betegséged van, annál több pontot kapsz.
Szerintetek van esélyünk? Úgy hallottam hogy már vak és autista gyerektől is elvették a támogatást :(
Lehet mellettük iskolába járni, csak nagyon nehéz. Remélem ha elérkezik az az idő, és felnőtt leszek majd fogok tudni dolgozni.
Egyébként megnéztem a gyod pontozási rendszert. ,,Kitöltöttem” magamban a kérdésékre válaszolva és összesen 0 pont jött ki. Mert mindenben el tudom látni magamat. Akkor ezek szerint úgy tűnik nagyon csekély az esély arra hogy megkapjam ezt a támogatást :/
Már ne is haragudj de a világon semmi olyat nem írtál ami indokolná, hogy ne tudnál átlagos nappali iskolába járni!
Tudod hányan élnek gerincferdüléssel, IR-el és még sok sok egyéb dologgal?
Ugyanazt akartam írni, mint az utolsó. Nem a betegségek száma számít(szerencsére).Mégis,a leírtakból melyik az,ami miatt anyukadnak kéne ápolnia? Mert ugye a gyot pont az ő kieső jövedelme miatt járhatna. Teljesen önálló vagy, anyukád is tud dolgozni. Szerinted mi indokolja, hogy plusz ellátást kapj? Nappalira is lehet ezekkel járni. Vagy meg tudod mondani, hogy melyik akadályoz meg benne? Lehet, hogy úgy érzed, de nem bántásból kérdezem, hanem tényleg kíváncsi vagyok. (Dolgoztam mozgáskorlátozott gyerekekkel. Kicsit súlyosabb problémájuk volt a bokasüllyedésnél, mégis be tudtak járni.)
A betegségeid nagy részével egyébként magam is rendelkezem (ahogy az emberek nagy része is), mégis jártam iskolába, sőt 15 éves koromtól dolgozom is.
A jövődre mi a terv? Ha nappalira nem tudsz bejárni, a munka, hogy fog menni? Egész életedben munkanélküli leszel, vagy mi?
Megértem, hogy nehéz anyagi helyzetben vagytok és minden fillérre szükségetek van, de nagyon meglepődnék, ha erre bármit is kapnál. Azért ne hasonlítsd már ezeket autizmushoz, meg vaksághoz! Elég baj, hogy tőlük elvették! Egyébként te korrektnek tartanád, hogy annak ellenére, hogy tőlük elvették, te meg megkapnád? A te állapotod súlyosabbnak tartod az övékénél???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!