Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » GYED mellett táppénz második...

GYED mellett táppénz második terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Az elsö gyermekem egy éves, tehát még egy évig jár utána GYED. Jelenleg 13 hetes terhes vagyok a másodikkal. Mint megtudtam, ha kérvényezem a fizetés nélküli szabadságom megszüntetését (mintha vissza mennék dolgozni), és elmegyek táppénzre, mint veszélyeztetett terhes, kaphatom egyidejűleg a GYED-et és a táppénzt is. Viszont a munláltatóm nem akar belemenni mondván, h a táppénz egy részét ök fizetnék. Azt elismerték, h igen, ez törvényileg lehetséges. Mit tudok tenni? Volt valaki hasonló helyzetben??

2019. nov. 28. 20:43
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ha lehetne, azt mondanám, h tartsák meg az 1/3-ukat, de ezt nyilván nem lehet megbontani...:D
2019. nov. 29. 08:10
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen ebben az orszagban az a baj, hogy a munkaltatok 70%-a nem korrekt, de ha a munkavallalo mer elni az amugy teljes mertekben jogos igenyevel, ami oket epp nem erinti a legjobban akkor aztan jajj van.

En is kaptam mar fizut boritekban pl. Az korrekt? Vagy ha en a fizum egy reszet boritekba kapom es a maradeknal meg merek jatszani egy ilyet akkor is en vagyok a szemet? Nem az aki x even keresztul megroviditett engem pl a kesobbi cseddel es gyeddel is?

Jelenleg ez a szabalyozas. Es a munkaltatoknak is nem a kismamakra kene fujni hanem arra a kormanyra amelyik lehuzza roluk a 12. bort is minden honapban. Meg amelyik lehetove teszi a tp csalasokat (most itt nem feltetlen csak kismamakra gondolok) majd utana meg abbol is lehuzza a munkaltatot, aki tehetetlen akar jogos a tp akar nem.

2019. nov. 29. 17:42
 13/16 A kérdező kommentje:
Igen!! Mennyi olyat lehet hallani, h a munkavállaló minimálbéren van bejelentve, a többit zsebbe kapja?! Nekem volt olyan fönököm, aki többször kijelentett papíron, elküldött a munkaügyi kp-ba, mert, ha munkanélküliként vesz fel újra, akkor ő jobban jár... De mennyi ehhez hasonló dolog lehet, amiről nem is tudunk...
2019. nov. 30. 05:31
 14/16 anonim ***** válasza:

Ohh

A hozzájárulást nem tudtam

Sajnos én is a nem bejelentett változatot szenvedem.

A válság megmaradt hozadékának őskövülete vagyok

/ örültem, hogy mégha nem is hivatalosan de jól kereső állást kaptam/

Szívás, fizetésem 50%-át sem kaptam már csed-re sem.

Megkaptam a veszélyeztetett "plecsnit", akkor az ürömben az öröm, hogy legalább senki nem köthetett bele a tp.-be

2019. nov. 30. 05:41
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz azzal,hogy masok mit gondolnak! Ha van lehetoseged,igen is elni kell vele!

Ha a munkaltatod egy alkalmazott lenne,o is ugyanigy megtenne ezt.

Ez van.

Nyugodtan menj el tappenzre!

2019. dec. 4. 00:39
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:-) Én is így gondolom, különben kidobnék nem kevés pénzt az ablakon. Miért tenne ilyet bárki is?!
2019. dec. 5. 04:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!