Tappenz keses miatt plusz penz?
Sziasztok!
Tappenzen vagyok oktober 1.tol. Mindent en intezek,mert csaladi cegben vagyok alkalmazott. Tehat mindent jol kitoltottem,mindent csatoltam es nov 3.an vasarnap bekuldtem ugyfelkapun.
Ezen a heten hetfon kellett volna megkapnom a tappenzt,mert aznap telt le a 8 nap,hat nem jott semmi.Tobb panasz bejelentes utan vegre vissza irtak,hogy ma fogom megkapni.Tehat osszesen 3-4 napot kesett vele az Oep.
Viszont sokkal tobbet kaptam,mint amennyit kellett volna. Kb 30 ezerrel tobbet utaltak,holott a tappenz be van maximalizalva,es en a maxot kapom,mivel joval magasabb volt a berem.
Na most az erdekelne,hogy hogy lehetseges ez,hogy tudjak elszamolni magukat ennyire,mikor van egy max osszeg,a masik,hogy a csuszas miatt kaphattam valami "karpotlast"? Mivel 4 evvel ezelott mikor a lanyom szultem,akkor is volt egy hasonlo csuszas,es ezert valami kesedelmi dijat vagy mit fizettek.de mar nem emlekszem kb semmire regrol.
Mi a velemenyetek?
Nekem 28-án küldték be
Nem kaptam semmit még
Október 1-től november 3-ig szóló papírokat adtam le. ez így 34 nap. 172 ezret kellett volna kapnom(ez a max ennyi napra) helyette 206.840-et utaltak,ami azért elég fura. Persze hívtam őket,tájékoztatást nem tudnak adni,mondták írjak emailt. Most várom a válaszukat,mert nem szeretném,ha később derülne ki a hiba és vissza kellene fizetni,inkább most visszautalom a különbözetet.
És igen,8 napot ír elő a törvény,nem pedig munkanapot. Miszerint hétfőn a számlámon kellett volna,hogy legyen az összeg.
Na megvan a bibi. Vissza irtak,hogy helyes az osszeg,mondom ezek bolondok bakker.
Felhivtam oket hogy pontositsuk mar mivan a jogszabalyban,aztan kiderult,hogy en ertelmeztem felre.
De eleg hulyen van megfogalmazva,a jogszabalyban nem derul ki,hogy brutto vagy netto osszegre vonatkozik-e,es hogy meg annak veszik a 50 vagy 60%-at,vagy nem. Na meg az szja. Ugyh nem volt egyszeru veluk,de sikerult kibogaraszni 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!