Passzív gyed alatt nekem kell fizetnem magam után a tb-t?
Figyelt kérdés
Gyed alatt le fog járni a szerződésem. Úgy tudom unana is kapom csak át vált passzívba,csak a tb-t kell nekem fizetni.
Ez így van?
2019. okt. 10. 13:10
1/7 anonim válasza:
Nem kell, sőt ha majd lejár a gyed, utána gyes alatt sem. Biztosított vagy, amíg ezeket kapod.
3/7 anonim válasza:
Szia! Nem kell fizetni. Úgy tudom gyes utan is 45 napig biztosított vagy utana kell kerni a csekkeket, ha nincs munkaviszonyod.
4/7 anonim válasza:
Egy kis kiegészítés. Ha nincs munkaviszony gyed és gyes alatt, akkor az anya nem biztosított, csak egészségügyi ellátásra jogosult. A kettő nem ugyanaz.
5/7 anonim válasza:
Ahogy a 4-es hozzászóló írta. Nem vagy biztosított, de nem kell fizetned a tb-t magad után.
De ha még egy babát szeretnétek, akkor újra meg kell szerezned szülés előtt a jogosultságot. Magyarul vissza kell menned dolgozni.
6/7 A kérdező kommentje:
Igen, én is így hallottam 😕
Azon is gondolkodtam már, hogy ebben az esetben jobban megérné ha párom venné igénybe a gyedet. Az ő fizetésével megkapnánk a maxot. Én meg inkább fizetném a tb-t.
Mit gondoltok?
2019. okt. 10. 18:20
7/7 anonim válasza:
Mit jelent az, hogy nem biztosított csak egészségügyi ellátásra jogosult? Mert én márciusban szültem és áprilisban megszűnt a munkaviszonyom, CSED-en vagyok, és azt mondták, hogy TB-t kell fizetnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!