Ausztriai anyukák, mennyi idő volt mire elkezdték folyósítani a KBG-t?
Figyelt kérdés
A mi helyzetünk a következő: Ausztriában élek, dolgozok már kb 7 éve. Babám apja Magyarországon él és dolgozik. Hivatalos papírok, iratok az igényléshez hiánytalanul megvannak ezzel nincs gond. Az egy szem probléma, hogy az apa vezetéknevét kapta a kicsi, ezért kell a krankenkassénak az e400akárhányas nyomtatvány Magyarországról, addig nincs KBG. Családi pótlékot 100%ban az osztrákoktól kapom. Február óta erre várok, kicsit ki vagyok akadva. A biztosításom él, szóval orvoshoz nyugodtan járhatunk de pénz még mindig nincs és csak annyit kapok, hogy legyek türelemmel. Ötlet, tanács, tapasztalat? Az apa nem lesz ide bejelentve és nincs osztrák munkahelye, mert nagyon jó állása van Magyarországon.2019. szept. 9. 12:19
1/4 anonim válasza:
Sajnos erre így nem tudok válaszolni, nekünk magyar papírok nem kellettek, kint élünk mindketten egyazon címen. De ettől függetlenül én decemberben adtam be a papírokat, január végén küldték egyben az addigra felhalmozódott összeget. Meg a Krankenkasse felé mondták, hogy gyorsabb, ha minden papírt személyesen viszek be. Ha ti ezt meg tudjátok tenni, akkor javaslom vigyetek be mindent személyesen!
2/4 A kérdező kommentje:
1es, igen azt csináltam, de ez az e401es vagy 411es, most nem tudom hirtelen, ezt a KK küldi az illetékes magyar szervnek, ezt nekik kell kitölteni és visszaküldeni.
2019. szept. 9. 12:40
3/4 anonim válasza:
Sajnálom, hogy így jártatok, de sok helyről hallom amúgy, hogy nagyon sokáig tart. Ha gondolod rákérdezek ismerősnél, mikor kaptak először, de őket is azzal riogatták tavaly, hogy több, mint fél évvel számoljanak!
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtál. Nekem azért furcsa mert ezek a nyomtatványok a családi pótlékhoz kellenek és én azt már a kicsi születése óta kapom rendszeresen Ausztriában. Ezért vagyok kiakadva. Külhoni magyarként taj száma sincs a kicsinek, anélkül meg Magyarországon semmit sem lehet igényelni, akkor mégis minek ez nekik nem tudom megérteni. A teljes felügyeleti jog az enyém.
2019. szept. 9. 22:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!