Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mekkora a CSED és GYED várható...

Mekkora a CSED és GYED várható összege az én esetemben?

Figyelt kérdés

Ha azt feltételezem, hogy mondjuk 2020.októberében szülök majd (mondjuk), akkor mire számíthatok, ha:

- 2016. júliusától 2018. júliusig gyedet kaptam,

- majd 2019. júliusától 2019. júliusig gyest, közben gyes mellett 2018. október 1-ről dec 31-ig dolgoztam egy másik helyen (nem a korábbi munkahelyemen),

- majd 2019. augusztustól munkanélkülire mentem, mert nem vettek vissza az előző helyre és szept 1-től dolgozom újra máshol.

A biztosítási jogviszonyom nem szűnik meg, folyamatos, viszont az összeget ez esetben nem tudom miből, hogyan számolnák majd jövőre.

Köszi!

2019. aug. 26. 07:10
 1/4 A kérdező kommentje:
Bocsi, a második gondolatjelnél 2018. júliusától 2019. júliusáig kaptam GYES-t. :)
2019. aug. 26. 07:12
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Azt kérdezed, mekkora összeg várható, de egy megveszekedett szám nincs a kérdésben... Mindegy tkp.

Ha nem lesz 4 év a gyerekek között, és lesz jogviszonyod, amikor szülsz, akkor legalább ugyanazt a gyedet kapod, amit az elsőre. Ha többet keresel az új helyen, akkor meg abból számolnak.

2019. aug. 26. 07:17
 3/4 A kérdező kommentje:
Azért nem írtam összeget, mert igazából a számítás mikéntjére vagyok kíváncsi. Hogy ha 20-ban szülök, akkor mit vesznek alapul, a korábbi fizut, vagy az újat, stb... összegtől függetlenül.
2019. aug. 26. 07:45
 4/4 anonim ***** válasza:
A régit nem, mivel már megszűnt az a munkaviszonyod, ahonnan akkor szülni mentél. Ilyenkor a gyedet az aktuális munkaviszonyból számolják.
2019. aug. 26. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!