A fogzás miatt lehet hasmenése a kicsinek?
3 foga van*
dokinkal*
bocsi
Te jó ég! Nehogy mentateát adj a babának. Nekünk azt tanították, hogy 6 éves korig közvetlenül nem adható, mivel epilepsziás tüneteket okozhat. Ha mindenképpen mentateát akarsz adni, akkor neked kell inni, és a tejből kapja meg. Bemásolom a teás jegyzetem egy részét:
"6 hónapos kortól probléma esetén adható kakukkfű, bodzavirág, csipkebogyó vagy citromfű, lándzsás útifű. Ezekre főleg hideg időkben van szükség.
Hat hónapos kor után alkalmazhatjuk a kamillát is, de ezzel óvatosan bánjunk, mert allergizál, és rendszeres használat mellett szárítja a bélrendszert. Egy székrekedéses babánál, még ha az első két alkalommal segít is, később még nehezebbé válik az ürítés.
3 éves korig ezeken a gyógynövényeken túl nincs szükség másra. Arra figyeljünk oda, hogy ha alkalmazunk is gyógynövényeket, akkor mindig csak egyféle növényt tartalmazó teát igyon a gyermek, ne keveréket, mert egy esetleges allergia esetén nem tudjuk melyik gyógynövény okozta az allergiát."
Azt, hogy melyik tea mire jó, elmondják a gyógyszertárban, ill. rá van írva.
Nekem a körzeti gyerekorvos 8 hetes babának ajánlotta a mézet, még aznap kerestem egy másik gyerekorvost.
Egyébként mehet a hasa sok mindentől,akár a fogzástól is. Az én fiamnak állandó hőemelkedése volt a fogzása alatt. Nagyon fontos, hogy több maradjon a babában, mint amennyi kijön belőle. Nagyon fontos a kiszáradás megakadályozása. Ha nagyon bágyadt, nem marad meg benne semmi, sokat hány, be kell vinni az ügyeletre, ott tudnak adni neki infúziót.
Hasmenése lehet, de szerintem a hányás és ez a fajta étvágytalanság nem. Terjeng mostanában valami fosós-hányós vírus, akár azt is benyalhatta valahol.
A tej gondolom anyatej, próbáld szoptatni minél többet. Más tejet viszont hányás-hasmenés esetén tilos adni.
A szokottnál kicsit kevesebbet ettek,ha nagyon fájt nekik..de jellemzően csak úgy vettem észre,hogy híg székletük volt (nem hasmenés) fura szaga és pillanatok alatt kicsípte a popsit.
Hányás emiatt nem volt. Hányás-hasmenés és étvágytalanság akkor volt ha sikeresen elkapták azt a vírust.
A dokiddal én se lennék megelégedve , 1 éves kor alatt nem javasolják a mentát mert a mentol légzésmegállást okozhat egyes esetekbe.
Ha tippelnem kellene akkor én azt írnám,hogy valamit elkapott vagy valami nem esett jól a pocakjának
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!