Fogzik 11 hetesen?
Tapasztaltabb anyukák válaszait várom: jöhet a 11 hetes kisfiam foga?
Egész nap eszi az öklét, nyáladzik, nyugtalan, rosszul alszik és ami a legrosszabb pár napja sír a cicin szoptatás közben. Az utolsó kivételével mindent jól kezelünk, de ez a harc szoptatás közben....szörnyű :(
Alul az első két foga látszik az ínyénél. Két fehér kocka. Ez gyötri meg? Valakinek valami jó tanácsa van? Főleg a szoptatásra :(
3 hósan már megtalálja a kezét és azt rágcsálja. Nem azért rágcsálja, mert fogzik, hanem azért mert ezt a mozdulatot tudja csak. Az agy ahogy fejlödik, és utasításokat ad, úgy a gyerek gyakorolja is azt. Most ebben a pillanatban csak néhány dolgot tud még, az egyik, hogy a kezét a szájába dugja. Ès ezt gyakorolni kell, az orális reflex óriási(ezért szopik). A fogzás már a méhben elkezdödik, a fogak egyre elörébb jönnek. De 6 hós kora körül töri csak át az inyt(persze néhány kivétellel). A sirásosdi inkább vagy kevés a tely, vagy növekedési fázisa van, vagy hasa fáj. A növekedési fázisokat megérzed majd még 5 évesen is, mikor mindenen elkezd sírni.
De ugye neked is szokot oknélkül rossz napod lenni, na nála pont ugyan így van...
Uh, első válaszoló, nem szoktam nyeltannal nyektetni senkit, de az a „tely” fizikai fájdalmat okozott XD. Még jó, hogy minden dobozra rá van írva.
A kérdésre válaszolva, ez még nem biztos, hogy fogzás. Nekünk a védőnő amúgy a Dologél kenőcsöt ajánlotta rá, azt bármennyiszer lehet kenni. A mi babánk is ilyen kora körül kezdte tömni az öklét a szájába, öt és fél hónaposan tört át az első foga.
Bár lehet, hogy a te babád nyugtalansága a tejből fakad. Pont ebben a korban volt az enyémnél, hogy többet kezdett enni, és ha nem kapott eleget, nyugtalan volt.
Minalunk is igy volt 3 honapos kora korul megjelent a feher kis kocka, eros nyal csurgas,mindig ragja az ujjait.
Vettem neki hutos ragokat, dologelt
Volt hogy egy este nem aludtunk annyira sokat sirt. 5 es fel honapos, meg nem bujt ki neki.
Nallad ahogy mondtak fennall azis hogy kevesebb a tejed. De ha fogzanak akkor nincs is olyan etvagyuk.
Köszönöm a válaszokat!
A tej biztos nem kevés neki, mert a szoptatás elején csinálja. Szív 3-at,4-et, beindul a tejleadó és elkezd ordítani. Kivéve, ha álmos, ezért most félálomban etetem, közvetlen ébredés után. Ez kop-kop - beválik.
Azért kérdeztem, hogy lehetséges-e, hogy fogzik, mert nem voltam tisztában vele, hogyha én már látom az ínyében elöl - nem felül az áttőrést! - a két fehér kockát, az tényleg azt jelenti, hogy jön-e a foga. Első gyerek ezért nagyon meglepett.
Dologél termékminta van itthon, ki fogom próbálni. Köszönöm a tanácsot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!