Nem jön új fog a tejfog helyére?
én27 éves vagyok. 4 fogamat váltottam a többi tejfog.
de nekem ami kiesett ott egyből nőtt is. a többi szerencsére nem probál meg kipottyanni.
én a helyedben elvinném fogorvoshoz, és ő tud érdemlegeset mondani. lehet elküld röntgenre.
Van olyan, hogy nincs maradando fog a tejfog alatt, ez rontgenen latszik.
Nekem pl igy van, 2 foghianyom volt, tejfogam volt rendesen. Mindketto kiesett, de fiziai inger hatasara (eses). Egyebkent ilyenkor magatol nem mindig potyog ki atejfog, mert nincs ami kitolja.
Ha maguktol meglazultak es kiestek, az jo jel szerintem. De egy orvoslatogatast meger.
En is megnezettem a gyerekeim fogait, hogy nem-e orokoltek. Ha igen, akkor a leheto legkorabban el kell kezdeni a fogszabalyozast, hogy a hianyzo fogak helyei megmaradjanak es ne torlodjon a tobbi csontfog az ures helyek miatt. Igy a tobbi fog jo lesz es konnyi a fogpotlas.
Sajnos nalam ez kimaradt, torlodott, igy nagyon sok munkaval es elvesztett csontfoggal sikerult csak rendberakni a fogsoromat.
Egyebkent olyan az egyik fiamnal is volt, hogy kiesett a tejfog es kb 2 honapig nem nott a csont. Szoval elofordul, de az a gyakoribb, hogy ahogy kiesik a tejfog, mar latszik is a csontfog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!