8 hónapos és csikorgatja a fogait. Normális?
Sziasztok!
8 hónapos a kislányom és van 6 foga,kettő alul + 4 felül. Ma azt vettem észre, hogy állandóan csikorgatja őket.Mostanra már annyira, hogy zavar, egyszerűen ráz tőle a hideg! Nem tudom miért csinálhatja, talán az "újdonság varázsa";csak játszik velük...mindenesetre nem szeretném,ha erre rászokna. Rágóka meg ilyenek nem segítenek,mert inkább csikorgatja a fogait. Attól tartok,hogy kárt okoz a fogaiban ezzel,meg hallgatni sem túl jó. A kanalat is tartja a fogai között etetésnél,alig bírom kihúzni a szájából és a poharat is rágja "ivás" közben.
Van valakinek ötlete,hogyan tereljem el a figyelmét a fogairól? Más baba is előszeretettel csinálja?Nem lesz baja a fogacskáknak???
Köszi a hozzászólásokat!
No hogy mivel tereld el a figyelmét jó kérdés, erre én is várom a válaszokat :) ugyanis a lányom kb ezt 11 hósan kezdte és a mai napig csinálja. 15hós. Nem minden nap de mikor elkezdi egész nap ez megy. Ugyan úgy harap mindent sőt a kiságyat is és a butor ajtón konkrétan reszeli a fogát.. :D
Amúgy sztem normális de hogy hogyan kéne leszoktatni..... Passz...
Lányom és fiam is csinálta. A kanálra harapást is.
Abbahagyták maguktól, mivel hiába mondtam h nem szabad, meg próbáltam a figyelmüket is elterelni, nem igazán használt.
Alvászavarok egyike.
Javaslom az aludj jol gyermekem c pdf-et a végefelé ír ezekről
Köszönöm a válaszokat!
Remélem ő is hamar abba fogja hagyni. Mondjuk az biztató, hogy a Tiédnek nem lett baj a fogacskáival. Ettől félek igazán,hogy elkopik neki vagy valami. De csak nem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!