Hány hónapos kortól lehet használni gyermekfogkrémet, és milyet érdemes?
Nenedent.
Szerintem kb 1-1,5 éves kortól érdemes elkezdeni használni.
Amikor már több foga van és eszik normális kajákat, szerintem onnantól érdemes már.
Nenedent van nekünk is, meg vettünk egy homeósat a DM-ben, az 2 éves kortól van, abban sincs semmi ami káros.
szerintem nem feltétlenül korhoz köthető: nagylányunk 22 hónapos és szívesen eljátszik a fogkefével (belemeríti a vízbe és leszopogatja a fogkrémet róla), amíg mi fogat mosunk. ma én mostam meg a fogát ezután: mondogattam, hogy föl-le-föl-le (játékosan) és dörzsölgettem picit. a lényeg, hogy hozzászokjon, hogy rendszeresen törődjön a fogával.
fogkrémről én a (bármilyen) fluorid-menteset javaslom, mert, amennyire tudom, a fluorid a fogaknak használ, de ha az ember lenyeli, akkor többet árt vele (méreg), mint amennyit a szájüregben használna - tehát miután megtanulja kiköpni, utána mehet fluoridos is.
Védőnőkent tanulok így tanultulk
4-6 fog ujjra húzható fogkefe 6-8 hó
6-12 fog buzogányos fogkefe napi 1-2x én is tisztítsam vele a fogait 8-18 hó
12-16 fog szilikonos fogkefe már a le-fel mozdulatot is tanítsam 1,5-2 év
16-20 fog gyerek fogkefe ekkortól adunk egyerek fogkrémet is 2-2,5 év
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!