Későn jött fogacskák okoztak a későbbiekben bármilyen jellegű problémát?
próbáltam neki mindent adni, de kitolja a nyelvével...úgy gondolom, ha lenne foga, akkor nem tolná ki..de lehet hogy ezt rosszul gondolom? mindenesetre próbálkozom..
én egyébként úgy hallottam, hogy azért baj ha későn jön a foga, mert akkor sokkal jobban fáj neki..ez igaz?
Hallottam már én is sokfélét, de jön, amikor jönni akar.
Az én gyerkőcömnek 9 hónapos korára volt már 8 foga (amikor nem 1 jött, le is betegedett) és nem okozott gondot neki a darabos étel (az első banánt is csak villával összenyomkodva kapta). Egyik barátnőm babája 7 hónapos korától csak darabosan hajlandó megenni a főzelékféléket, pedig akkor még 1 foga sem volt. Másik ismerősnél elmúlt 1 éves a gyerek és van 3-4 foga, mégis öklendezik a darabostól.
Attól, hogy nincs foga, simán kóstoltatnám vele a darabos ételeket.
Barátnőm kisfiának 1 hónaposan bújt ki kapásból 4 és hangja se volt, nekünk 8 hónaposan és még most is szenvedünk.Szóval hülyeség hogy ha később jön szenved ez alkati kérdés és hogy milyen vastag az ínye , mennyit rágcsál.
Rágni attól tudnak puha dolgokat sőt kell is.2 kisőrlő van kint de simán eszi a kis darabos főtt husit is.Add neki a puha darabos zöldséget, gyümölcsöt ezzel is segíted a fogak kibújását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!