13 hónapos babának jöhet már az őrlőfoga?
Figyelt kérdés
2013. júl. 24. 10:36
1/9 anonim válasza:
Az én lányomnak 13 hónaposan jött ki a felső két őrlő, most 14 hónapos, kint a bal alsó őrlő is, most jön a jobb alsó. Szóval, igen. :)
2/9 A kérdező kommentje:
Húú, és sokkal rosszabb mint az eddigi fogak? Mármint jobban szenved vele? Kisfiam első foga 7 hósan jött ki, azóta kint van a 8. is, elég sokat küzdünk vele. Ma láttam hogy duzzadt az ínye az őrlőfogaknál, és nyűgös.
2013. júl. 24. 16:07
3/9 anonim válasza:
Az első fogai rettenetesek voltak, hosszú hetek alatt bújtak elő, vérzett tőlük az ínye, hólyagos lett, sokszor kellett nurofenhez nyúlni, végül már ott jártunk, hogy a gyermekfogászaton átmetszik az ínyét, de végül kibújtak. Ezekkel éjjel egyébként ritkán kelt (ő 6 hetes korától átaludta az éjszakát), inkább fel-felsírt, de mire átértem, már visszaaltatta magát. Ez az első hat fogára volt jellemző. Érezte ezeket az őrlőket is, meg a másik két metszőt is, de azok hogy is mondjam... Máshogy jöttek. Az őrlőknél áttörés előtt 1 héttel kezdődött a nyűglődés, mind a 4 be volt duzzadva, nagyon hülyén aludt, folyton felsírt közben, viszont a felsők kijöttek egy hét alatt, ugyanazon a napon mindkettő. Mielőtt áttört, előző éjjel kelt, nehezen is aludt vissza, nappal is nagyon rossz volt, nem evett, nem ivott, de nem hetekig tartott, mint a metszőkkel. Most jött ki a bal alsó, ezzel már csak az áttörés előtti napon vacakolt... Hát nem tudom, min múlik ez. Én azt tapasztaltam, hogy ezek a nagyok rövidebb ideig okoznak gondot, Nurofent is csak egyszer adtunk neki. Pedig nagyon beparáztam, amikor láttam, hogy meg vannak duzzadva. :))) Várjuk a szemfogakat, azok is csúnyák...
4/9 anonim válasza:
Ja, és nálunk 4 és fél hónaposan már kint volt az első két metsző, szóval lehet azokkal azért kínlódott annyira, mert olyan kis "eszköztelen" volt még... Most már rágcsál kiflit, az neki sokat segít, meg odahúz a dentinoxhoz, amikor igazán fáj neki, és akkor bekenem. Szóval más már azért most, mint icipici korában.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. júl. 24. 20:16
6/9 anonim válasza:
Az őrlők jobban és hosszabban fájnak, és ebben a korban szoktak az elsők kibújni. Sok kis apró tüske-szerűség töri át egyetlen nap helyett napokon át az ínyt.
7/9 anonim válasza:
Nem. A kisőrlők 9-13 év között törnek elő.
8/9 A kérdező kommentje:
Gondolom az már nem a tejfog :) Egyébként jönnek a fiam őrlőfogai, tegnap mondta az orvos.
2013. júl. 31. 05:56
9/9 anonim válasza:
A kisfiamnak alul a 2 őrlő foga 1 évesen bújt ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!