Aggódom! Normális fogzáskor ilyen nagyfokú étvágytalanság?
Kisbabám 6 és fél hónapos. 1 hónapja bújt ki az alsó két fogacskája. Most felül van neki nagyon megduzzadva az ínye. Néhány napja rettenetesen étvágytalan. Örülök, ha napi 450-550 ml közötti mennyiséget megeszik tápszerből. Kanalas ételt l sem akar fogadni, bármivel is próbálkozom. Pedig korábban szépen ette a főzeléket, gyümölcsöt, tápszert. De most alig tudom 5 óránként rátukmálni a tápszert.
Az alsó fogak kibújása előtt is volt kemény 3 hetünk, amikor nagyon megszenvedtünk az evéssel. De azért nem ennyire. Tudom, a meleg is közrejátszik az étvágytalanságban.
Egyébként jókedvű, játszik, nagyon aktív egész nap, próbál kúszni. Nem tűnik betegnek. Pisis, kakis pelus van, vizet iszik szépen, de ez a nem evés... Néha kikészítő. Tegnap pl. úgy aludt el este, hogy egész nap csak 450 ml tápszert evett, és egyszerűen nem akart vacsorázni, pedig 5 órával előtte evett.
*kanalas ételt el sem akar fogadni
elírtam, bocsánat
Sógornőméknek pont egy idős kisfiúk a te babáddal. Ugyan ebben a cipőben járnak. Ha nem erőlteti az ételt egy falatot nem enne meg. Épp csak a legszükségesebbet eszi meg. De igaz ami igaz rengeteg folyadékot iszik. Főleg ebbe a melegbe muszáj is.
Vhol olvastam h totál normális h nem esznek és még vedd hozzá most ezt az iszonyú meleget is. Tényleg csak arra figyelj oda h inni igyon eleget.
Köszönöm szépen a válaszokat! Kicsit megnyugodtam. Csak hát olyan borzasztó látni, hogy alig eszik valamit, azt a keveset is tukmálni kell, különben tényleg nem enne szinte semmit. Próbáltam azt is, hogy kivárom, hátha igazán megéhezik, de amikor már 6 órája nem evett, és így is vígan elvolt, nagy küzdelem árán megetettem tápszerrel.
Pedig nagyon jó lenne, ha megjönne az étvágya, mert a súlya sem áll valami fényesen. 6500 gramm (3 kilóval született). Nem rossz ez, tudom, nem kell, hogy guruljon, csak most azzal, hogy nem eszik, stagnál a súlya. Az alsó két fogával még kicsit fogyott is, pedig akkor valamennyivel azért többet evett. Jaj, csak lennénk már túl ezen a fogzáson, de még hol van a vége...
Sziasztok!
Hasonló gondom van nekem is.7,5 hónapos a kisfiam és egy hete alig eszik.Van hogy csak napi 500-600ml-t. Ha meglátja az etetőszéket ordít.Kanalat nem veszi be. Idáig énekkel, ugrálással, mindenféle elterelő hadművelettel evett de már sehogy sem. Tápszert is csak sötétben alvás előtt hajlandó enni. 8400g-ról fogyott 8200g-ra. Azt mondják ne erőltessem, de zavar hogy nem eszik semmit. Főzök neki, vettem üveges ételt is (bár ellene vagyok), tejpépet, amit idáig imádott, de semmi...
Alul van 2 foga most jön a felső 2 de nem akar áttörni. Idáig 1,5 hónapos korától átaludta az éjszakákat, most meg 3-4x felzokog és csak úgy alszik el ha visszaringatom.
Próbáltam a kezébe adni répát, barackot, babakekszet, de inkább csak maszatol.
Szóval átérzem a helyzetet, van hogy 5-6 óránként eszik 130-140 ml-t. Sokszor az idegbaj kerülget....
Remélem hamar kijön a foga és visszaáll minden a régi kerékvágásba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!