SOS! Másnak is "meghibban" a babája 9 hónapos kora körül alvás-ügyileg?
A 9 lányommal nagyon kínlódunk egy hete éjszaka, már nem tudom mit tegyek, mi az oka és a megoldása. Eddig este 8-9-től reggel 9-ig aludt mint a bunda, max párszor mozgolódott egy kicsit, de amint a szájába adtam a cumit, vissza is aludt. De most felébred, és enm tudom visszaaltatni, sír, csak úgy alszik vissza, ha kiveszem az ágyából és magam mellé fektetem. Akkor egyből elalszik. Viszont ha apa is ott alszik velünk és halkan horkol egy kicsit, akkor mellettem sem alszik el, visszarakni az ágyába pedig képtelenség. Eddig egyébként az apja halk horkolása sem zavarta. Szóval ha együtt alszunk, akkor nem lehet visszatenni, ott alszik mellettem, de én nem bírok úgy aludni. Meg azt sem tudom, hogy akkor ez most csak átmeneti probléma, vagy már odaszokott volna nem geészen egy hét alatt? Ha apát ki tudjuk rugdosni az ágyból, akkor mellettem elalszik mélyebben, és akkor be tudom rakni általában az ágyába is és akkor néhány ébredésen kívül alszik rendesen.
Eddig 6 foga van kinn, de sosem volt gond az alvással fogzás idején sem, egyébként nem tudom, hogy most fogzik-e egyáltalán. Gondoltam már erre az időre, is, meg azt is hallottam, hogy esetleg a mozgásfejlődés is eb tud zavarni nekik, (most kezd mászni, vagyis még csak négykézláb álldogál, rázza a popsit, felkapaszkodik ránk, próbál araszolgatni), vagy már odaszokott az ágyunkba????
Egyszerűen nem tudom hogy kezelni a problémát! Valaki tapasztalat hasonlót? Mivel próbálkozzak?
Sziasztok zombitársak! :)
Kislányom 9 hós lesz 23-án, és kb 8 hónapos kora óta megtért benne a borjú alvásügyben. Vagy éjfélkor tudom csak elaltatni, és akkor alszik reggelig (párszor mocorog, keresi a dudiját), vagy elalszik 9 körül, de akkor korán ébred (és ez is csak akkor fordul elő, ha napközben kipurcan és nem hagyom annyit aludni). Az utóbbi 1 hétben általában napközben csak 1-szer alszik kb 1, 1,5 órát, így elfárad kellőképpen és le tudom tenni 9-10 között.
Keresgettem a neten és itt is a kérdések közt, és az a legvalószínűbb, hogy ez a szeparációs szorongás időszaka. Ez az anya a minden időszak, plusz az is ijesztő nekik, hogy már önállóbbak, képesek egyedül felfedezni a világot, mászva, kúszva, felállnak, ülnek stb. Ez mind kihat rájuk. Ahogy olvastam kb 1-2 hónapig tart max, de van akinek rövidebb ideig. Elvileg 1 hónapon túl vagyunk. :D Szorítok magunknak. Kitartás nektek is!
Köszönök minden eddigi választ sorstársak :)
Ahogy elnéztem ma éjszakai is a lányomat, egyre inkább arra jutottam, hogy szerintem a mozgásfejlődés miatt van. Hajnal 3-ig szépen aludt az ágyában, vagy 2x kért cumit, de nem volt különösebb gond. De 3-tól odavettem magam mellé (apát száműztük), de ott is nagyon éberen aludt, szinte végig álmodott, mert nyöszörgött, forgolódott, úgyhogy szerintem az idegrendszere "szórakozik" vele a sok élmény miatt. Persze az ágyába minden igyekezetem ellenére sem tudtam, fél 10-kor keltünk...
De persze biztosat nem tudok, mert minden felvetett dolog szinte egyszerre jelentkezett az életünkben: a Jó éjt tápszer, a mászás közeli állapot, a havazás, fogzásról ugyan nincs semmi hírem...nem tudom, majd kiderül :)
Az én lányom 1 éves, nála furi módon kb. 2 hónapja kezdődtek az alvási problémák. Először a nappali alvások lettek zűrösek, majd elkezdett éjszaka is többször felkelni. Szerintem is a legnagyobb ludas a szeparációs szorongás. Ő napközben azóta csak a nagy ágyon tud rendesen aludni, ha ott fekszem mellette. Ha megpróbálom betteni a kiságyba, vagy kiosonni mellőle, a legmélyebb álmából is azonnal felébred.
Ő amúgy éjszaka külön szobában alszik születése óta. Az éjszakai ébredéseknél nálunk az vált be, hogy odaülök az ágya mellé. Sokszor símogatnom se kell, csak annyira van szüksége, hogy ott legyek mellette. Nem szólpok hozzá, és sokszor be is csukom a szemem, mintha aludnék. Előfordul, hogy 1 órát is ott kell ülnöm, de ha kiveszem az ágyból, akkor jobban felébred, sokkal macerásabb visszaaltatni.
Amúgy én se értem, miért van az, hogy vannak olyan éjszakák, amikor reggel 7-ig szó nélkül alszik, de a következőn 3-szor is felébred.
Szepaszorongás, mozgásfejlődés, fogzás, mind- mind erre a korra jellemzőek.
Én is azt tudom mondani, hogy ha együtt tudtok aludni valamilyen formában, ne fél tőle, szépen vissza fog menni a saját ágyába:). Amint elmúlik ez az időszak.
Köszönöm a további válaszokat is!
Most már sokadik napja egész pontosan hajnal 3-kor költözködik a kisasszony mellém a nagy ágyba...apa továbbra is tűri számüzetését :)))
Visszaköltöztetés nem sikerült, úgyhogy együtt ébredtünk 9-kor.
Nem tudom, nagyon remélem, hogy azért nem szokok teljesen oda, mondjuk érdekesnek tartom, hogy este 9-től hajnal 3 ig az ágyában alszik, nem mondom, hogy gond nélkül, 2-3x felébred, de a cumival visszaalszik...
Egyébként nálunk is úgy van a napközbeni alvás, hogy elfekszünk a nagy ágyon, én közben halkan tv-t nézek, és így alszik akár 2 órát is. Korábban hagytam itt-ott, szőnyegen játék közben elaludni, de akkor max fél órát aludt, újabban meg magától rá se szánná magát, annyira pörög...
Kicsit aggódom, hogy mi lesz, ha már nem akar az ágyában aludni. Remélem ennek az időszaknak múltával minden visszatér a rendes kerékvágásba, olyan ügyes kis minta baba volt eddig :))
Mindenkinek ment a zöld kéz, köszönöm!
Jelentem a helyzet egyre csak romlik :((
Kettesben alszunk már napok óta a lányommal a nagy ágyban, minden este hajnal 1 és 3 között költözködik a kisasszony. Visszatenni nem tudom már reggelig, viszont a szokásos 9 órás kelések is egyre korábbra csúsznak, ma már fél 8-kor keltünk :(
Persze tudom, hogy eddig el voltam kényeztetve, de azért nem örülök neki :((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!