4 hónapos. Elindult a foga (sajnos a szemfog indult meg neki hamarabb, fehér és be van duzzadva) már 2 hónapja nyáladzik, mindent rág, tesz a szájába, állandóan piszkálja az inyét, rágja a kezét. Az utóbbi két hétben nehezebb az etetés is. Keveset eszik vagy egyáltalán nem akar, néha már elkezd sírni ha a szájába teszem az üveget. Ezen kívül egész nap nyűgös, dörzsöli az arcát, fejét van hogy elkezd sírni nem tudom megnyugtatni sehogy. Ahol nyál éri a száján kívül ki is pöttyösödik egy picit neki, aztán elmúlik. Hőemelkedése hol van hol nincs. Megfázásos tünete nincs.
Ennyire megviseli a fogzás? Van még baba akit ennyire zavar? Hogy lehet túl élni ezt az időszakot? Sok idő mire kijön?
Másik kérdés, hogy hallottam olyat hogy mikor át szakítja neki az inyét utána már nem olyan fájdalmas. Ez tényleg így van? Addig a rossz amíg feljön neki?
ápr. 19. 05:30
2/8 anonim válasza:
Hat oszinten ketlem hogy a szemfoga jon eloszor, valoszinuleg mocorognak mar azok is, de inkabb a metszoket erzi o, es meg lehet, hogy az is odebb van. Egyebkent altalaban addig faj, amig attorik, kiveve a szemfog, mert az hegyes es folyamatosan tori maganak az utat. Es igen, van olyan baba, amelyik meg se erzi, meg van, amelyik nagyon szenved. Az enyem is brutal rosszul viseli a fogzast. Ha nagyon kinlodik, kend dentinoxal vagy adj neki nurofent.
ápr. 19. 06:08
3/8 A kérdező kommentje:
Látszik neki az alsó kettő is, de az még nem olyan fehér és duzzadt neki. Az enyém is rosszul viseli. Pont ezért tettem fel a kérdést mert nem jön hogy elhigyjem hogy ennyire zavarja. Sok baba észre sem veszi szinte. Az enyém viszont viszonylag sokat sirdogál, nyöszörög. Álmában is forgolódik, forgatja a fejét, dörzsöli az arcát, nyöszörög. :( Ha ébren van semmi nem jó, és sehogy nem jó legtöbbször. Persze tudom hogy nem kellemes a fogzás, de eléggé rosszul tűri. :/
ápr. 19. 07:14
4/8 anonim válasza:
mind a 2 gyerekemnél úgytűnt. a szemfog lesz az első, mert az látszott a legjobban.
Elsőnél kijött szépen sorba az első 4, majd utána a metsző. Másodiknál is a szemfog látszott legkorábban, ennek ellenére kijött az első 4 majd 2 rágó és csak utána a metsző.
Nálunk ez amit írsz mind a 2 gyereknél 3 hónaposan kezdődött.
Az elsőnek 8 a másodiknak 10 hónaposan jött ki az első foga.
Én nurofent adtam, ha nagyon megviselte.
ápr. 19. 07:38
5/8 A kérdező kommentje:
Akkor ez tényleg sokáig fog tartani. :( Reméltem hogy max pár hét
ápr. 19. 10:19
6/8 anonim válasza:
Dologél és éjszakara fájdalomcsillapító ha nagyon szenved,persze nem minden nap.
ápr. 19. 12:27
7/8 A kérdező kommentje:
Egy kérdés, ma át töröltem az inyét egy kis géllel hogy ne fájjon annyira neki. A jobb oldali szemfog fele (ami már két hete ki van fehéredve és beduzzadva neki) mintha éreztem volna mintha picit valami megszurt volna. 🙈 Nem tudom jobban elmagyarázni. Benéztem, de látni nem látok még semmit hogy kibujt volna a fog. Az lehet már a fog? Vagy mi történik ilyenkor? 🙈 Ne haragudjatok, első baba, fogalmam nincs hogy mit kéne érezzek, észre vegyek 🙈
ápr. 23. 10:06
8/8 anonim válasza:
Én mindig a körmöm hegyével próbáltam óvatosan kitapintani, mert azzal mindig éreztem, ha áttört egy picit és érdes volt és kemény.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!