Meddig lehet fájdalomcsillapítót adni a babának?
Figyelt kérdés
4 hónapos kislányom nagyon fogzik, nurofent éa algo flex baby-t adom neki váltogatva, de ezt mégis hány napig lehet így csinálni? Nagyon keservesen felsír éjszaka, ha nem adok neki meg néha még akkor is ha kap.2023. aug. 19. 21:35
1/17 anonim válasza:
Mért felváltva adod ugyan az a hatóanyag mind kettőben, csak a nevük más.
Hogy adod neki milyen gyakran, én csak estére adtam.
Ha sír nem biztos hogy a foga miatt, sok miatt sírnak 4 hósan, ha nem muszáj ne tömd gyógyszerrel.
2/17 anonim válasza:
Azt hiába váltogatod, ugyanaz a hatóanyag, ibuprofen. De pár napig simán adhatod, hiszen egy lázas bezegség is tarthat addig. 4-5 nap után a gyerekorvostól vagy méginkább a gyógyszerésztől tanácsot kérnék.
3/17 anonim válasza:
Amúgy felnőttek tartósan is szedhetnek ibuprofent, ha jól emlékszem, babákra vonatkozhat más persze. A gyomor védelme érdekében étkezés után kell bevenni. Ez utóbbi biztosan ajánlott babáknál is.
4/17 anonim válasza:
Én nem adok neki, ha nekem fáj valamim én sem a gyógyszerhez nyúlok elsőként. Dörzsölöm a kis ínyét, meg magamhoz veszem. Általában ez megnyugtatja. Nálatok próbálkoztál már mással is? Pl rágóka, ínydörzsi, hideg cumi, gyógynövényes ínygél gyógyszeres helyett. Hátha az is hatna.
5/17 anonim válasza:
Félre ne értsétek, ha már mindent megpróbáltam és még mindig kín keserves meg nem nyugszik akkor én is adnék neki erősebbet, de előbb megpróbálom alternatívákkal.
(4)
6/17 anonim válasza:
Dentinox az lidokainos. Naponta 3x lehet használni.
A Dolo gél gyógynövényes,nincs limitálva a használata. Mindkettő jó.
Kérdező! Azt ugye tudod,hogy egyfajta hatóanyagot csak 8 óránként adhatsz??
Attól, hogy más a neve, a hatóanyag még ugyanaz...
7/17 A kérdező kommentje:
2 hete nagyon szenved, felhívtam a dokit, hogy valamit tudna-e mondani, mert a homeós cuccok semmit nem érnek próbáltam a chamomilla-t is, calmacare-t, dentonix géllel is kenem napi 3x és ő mondta, hogy nyugodtan adjak neki fájdalomcsillapítót, csak közben azt sem szeretném, hogy úgymond hozzászokjon vagy túl sokat adjak neki. Csak éjszakára adok neki, napközbe nem, viszont napközbe nem is alszik jól így. Megpróbáltam, hogy nem adok neki, de akkor olyan keservesen felsír miután elalszik, aztán adok neki és nyugodtan alszik. Nagyon eszi a kezét meg mindent ami a kezébe kerül, folyik a nyála ezért gondolom, hogy a foga jöhet mert minden jel arra utal meg plusz még így össze szokta dörzsölni az ínyét. Sokszor még kézbe is nyugtalankodik szegénykém, napközben elvagyunk a fogínygéllel meg próbálkozok a homeos szerekkel.
2023. aug. 19. 22:10
8/17 anonim válasza:
De a homeósba nincs hatóanyag. Mi hatna? Csak kérdezem.
9/17 A kérdező kommentje:
Doki azt mondta kenhetem a dentinoxal plusz adhatok neki fájdalomcsillapítót éjszakára
2023. aug. 19. 22:17
10/17 A kérdező kommentje:
A calmacare-ről nagyon jó véleményeket hallottam ezért próbáltam ki hátha segítene, mégsem gyógyszerrel tömöm akkor.
2023. aug. 19. 22:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!