Mitől lángol a 10 hónapos kislányom feje, ha nem lázas?
#2: 38 alatt NEM csillapítunk lázat. A 37-37,5 pedig egyáltalán nem láz, csak hőemelkedés. Hideg vizes borogatás meg semmit nem ér, makacs MAGAS láz esetén (39 vagy afölött) lehet hűtőfürdővel vagy prizniccel próbálkozni.
Remélem, nincs gyereked...
37,5-re NEM csillapiítunk lázat. Kérdezz orvost is nyugodtan. Hiába reménykedsz: 3 gyereket neveltem fel. Már felnőttek.
Ha a gyerek tűzforró, nem eszik, nagyon nyűgös de mindezek mellett a hője nem magas (és nem az!), mindezt nyáron, akkor bizony a legerősebb gyanú a napszúrás lehet. Ha a szülő annyir aaggódik, akkopr pedig nem egy laikus fórumon kérdezősködik, hanem hívja az ügyeletet, netán be is viszi.
Ezt a kérdést én is kiírhattam volna, annyi hogy kicsit idősebb és nem megy a hasa. A szeme könnyezik, be van az egyik gyulladva, nagyon nyűgös, 37.1 a testhője, kicsit taknyos, nem sok étvágya van.
Nem hiszem hogy napszúrás mert mifelénk pénteken sütött utoljára és akkor 4-ig nem mentünk ki, mikor meg kimentünk, naptejben fürdettem meg és kapott kalapot is. Enyhe megfázás + fogzás gyanús.
Nem lázas, mert akkor a maghőmérséklete (amit popsiban méesz) magas lenne. De forró fejjel a hűvös borogatás kellemes lehet. Én megpróbálnám. Meglátod, jól esik-e neki. Másrészt a nurofent stb. is megpróbálhatod, lehet, hogy javít a közérzetén. Ha nem naponta töltöd bele, egy alkalomtól nem lesz baja.
Hogy nem valami súlyos, kezelést igénylő dolog van-e mögötte - ezen én a rünetek alapján nem aggódnék, de azért felhívhatod az ügyeletet. Tényleg furcsa, hogy forró a feje, de nem lázas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!