Nektek feltűnt az, hogy sok sokat cumizó gyerek fogsora befelè àll?
Figyelt kérdés
Nem mondom, hogy mindegyiknek, de cumimentes gyereknèl ilyet mèg nem làttam. Kb. otthagyta a cumi a lenyomatàt.2020. máj. 2. 22:39
2/11 anonim válasza:
Fel, befelé mozdítja az első fogakat felül. Én ezért szoktattam le a fiamat.
3/11 anonim válasza:
Fogorvos ismerősöm is alátámasztotta ezt a félelmem, nyilván nem mindegy meddig, mikor cumizik a gyerek, de ha állandóan, mikor nő a foga, meg utána is, az nincs jó hatással a fogaira sem. Én sem akarom rászoktatni majd a cumira a babám.
5/11 anonim válasza:
Hát én az ujjam szoptam és kifelé áll 🤷
6/11 anonim válasza:
Sajnos romlásra is hajlamosít. A fiam első kettő metszőjén már látom a nyomokat, pedig “csak” elaludni használja. Alig vártam, hogy oldják kicsit a szigorítást és vihessem a fogorvoshoz. Persze az igazi megoldás a cumi elhagyása lenne, de egyelôre reménytelennek látom a dolgot.
7/11 anonim válasza:
Nem befelé, hanem pont kifelé, mivel a cumit vagy az ujját a fogsor mögé tolja.
8/11 anonim válasza:
Igen. Ahogy az is feltűnt, hogy befelé áll sok nem cumizóé; és nem áll befelé sok cumizóé.
9/11 anonim válasza:
A sokat cumizó gyerekeknek elkezd egy idő után kifelé állni a foga.
10/11 khniki válasza:
Én nem cumiztam, de kb. 5 éves koromig szoptam az ujjam. Semerre sem álltak a fogaim, teljesen szabályosak voltak felül. Alul befelé, viszont azt genetikusan örököltem apukámtól és ahogy elnézem, a kisfiamnak is olyan lesz. Ő cumizik, de csak elalváshoz és felül még nincs foga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!