Mit csináljak, ha a 3 éves kisfiam nem hajlandó kinyitni a száját a fogorvosnál, többszöri próbalkozásra sem? Már vannak lyukas fogai.
De ez a gyerek nem 10-16-30 éves, hanem 3! Az utolsó foga max másfél éve jött ki. Nekem 30 évesen még van egy tejfogam, de annak sincs semmi baja, csak kopott.
Sok cukros szart itattak vele, gyümölcsleves cumisüveggel altatták, attól lyukad ki egy ekkora gyerek foga. A genetika majd később kezd el dolgozni.
Pedig kilencesnek igaza van. Ennyi idősen a több lyukas fog az gáz, mindenképpen foglalkozni kell vele. Gyerekfogorvost javaslok én is, hátha tud megoldást, mert olyan nincs, hogy vizsgálhatatlan a gyerek.
30 évesen is gáz a protkó, annak mindig komoly oka van, aminek utána kell menni, nem szabad a genetikára fogni, mert ilyen nincs! Lehet korai csontritkulás vagy anyagcsere betegség is. Persze a leggyakoribb a nem megfelelő szájhigiénia és az állandó trauma, pl. fogszabályozás hiánya. Én is ezzel kínlódom, sok lyukas és gyökérkezelt fogam van a fogmosás ellenére, de pontosan tudom hogy ez a kamaszkorban elmaradt fogszabályozás és az abból fakadó feszülés eredménye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!