Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogy a fenébe váltsak már ki...

Hogy a fenébe váltsak már ki étkezést?

Figyelt kérdés
4 hónaposan kezdtük a kóstoltatást. Jelenleg 9 hónapos de még mindig semmi. Unom már hogy a védőnő is és anyósom is folyton ezzel csesztetnek. De ha egyszerűen nem elég neki, nem hagyhatom hogy éhezzen. Mostanában csak darabosan eszik meg mindent és így még babakekszet sem birok belekeverni. Adok már 3 étkezésre is de egyszerűen nem elég ahhoz hogy kiváltsuk.
2019. jún. 28. 09:12
 1/9 anonim ***** válasza:
57%

Türelem. Ne foglalkozz anyósoddal, sem a védőnővel. Megjegyzem ez utóbbinak mondd azt, hogy ki van váltva azt csókolom. Minden gyerek más.

Mindket fiammal 5 hosan ki tudtunk váltani 1 étkezest. A kicsinél lassan a másodikat.

Sogornőm 6 hos babájánál még 1 se sikerült, pedig ő is 4 hósan kezdte. Ismerek olyat is, akinek 1 évesen 2 étkezea volt kiváltva.

Próbálj mindig annyit adni, amennyivel jol lakik. Húzd ki az időket utána, ameddig csak tudod a tápszerhez vagy anyatejhez.

2019. jún. 28. 09:28
 2/9 anonim ***** válasza:
79%

Mi nem elég neki? Mennyit eszik a normál kajából? Mikor kapja, hogyan? Mennyi tej/tápszer kell utána még neki?

Na, szóval kívábcsi vagyok, hogy csinálod...

9 hónaposan egyébként egyáltalán nem katasztrófa, hogy még nincs kiváltva étkezésetek.

2019. jún. 28. 09:31
 3/9 anonim ***** válasza:

Lányommal 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást és kb 9 hónapos korára sikerült kiváltani egy étkezést.A gyerekorvos már 4 hónapos korától mondta, hogy kezdjük el,akkor megpróbáltam de nem fogadta el, ha rákérdeztek mindig mondtam, hogy persze ki lett váltva már két kajálás.

Ettől függetlenül én csodálkozom, hogy 5 hónap alatt nem sikerült egy kaját se kiváltani.Nem lehet, hogy a mennyiséggel van gond, mármint kevés kaját adsz neki ezért marad éhes.Illetve nem tudom tápszeres vagy anyatejes, de kaja közben és utána adj neki inni.Lehet azért kell még tápszer vagy anyatej, mert megszomjazik.

2019. jún. 28. 09:41
 4/9 A kérdező kommentje:
Ha eszik előtte, ha nem akkor is 120ml tápszert eszik. Amikor pépet evett akkor kevertem bele babakekszet és úgy elég volt neki 3 órát. Most darabosan eszik csak így pedig megeszik egy egész közepes méretű banánt vagy 3 vékony szelet sárgadinnyét vagy éppen tegnap ebédre kb 150g brokkoli, disznóhús, répa, karfiol kombót + csináltam nekünk ebédre túrós palacsintát (úgy készítettem hogy ő is ehessen) és abból is megevett egy 3/4-ed részét... Közben próbálom itatni
2019. jún. 28. 09:57
 5/9 anonim ***** válasza:

HA ki akarod váltani az étkezést, próbáld meg, hogy étkezés után nem a 120 ml tápszert adod neki, hanem mondjuk egy pohár gyümölcslevet, vagy ivójoghurtot, esetleg csak simán vizet vagy teát.

Lehet, hogy jól lakik, de szomjas marad, és azért van igénye még a tápra.

2019. jún. 28. 11:09
 6/9 anonim ***** válasza:

De miért nem tudod kiváltani az étkezést?

Nem eszi meg a kaját?

Mi 4 hónap után kezdtük, első naptól fogva megevett a lányom egy evésre 1.5 üvegnyi bébiételt (az itthon főzöttet és a boltit is) kb 250 grammot. Tízóraira meg kb 200 gramm tejpépet. Most 5 hónapos, az ebéd és a tízórai van kiváltva. Reggel és este tápszert kap még.

Szóval nem egészen értem..mi az hogy nem elég neki? Hát adj többet abból amit eszik... Nem igazán értem így.

2019. jún. 28. 13:04
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem fogad el többet. Kiköpi vagy húzza el a száját. Utána pedig ugyanannyi tápszert eszik mintha nem is evett volna semmit.

Nem értem miért.

2019. jún. 28. 13:40
 8/9 anonim ***** válasza:
mondom: a tápszert próbáld meg lecserélni valami egyéb folyadékra. ha a víz nem oké, akkor lehet ez gyümölcslé, joghurt, vagy akár (hideg gyümölcs)leves is. Nyári melegben kevés hideg tea. Valószínű a folyadékot igényli nem az energiatartalmát.
2019. jún. 28. 13:43
 9/9 A kérdező kommentje:
Megprobalom köszönöm szépen!
2019. jún. 28. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!