Ti bio zöldségekét használtok fel? Főleg a gyökérzöldségekre gondolok mint pl répa, cékla stb
Személyes véleményem alapján a kérdésnek nincs értelme. A "bio" szó élőt jelent, így annak a kifejezésnek, hogy "élő zöldség" sületlenségnek tűnik.
Mivel olvastam, hogy a nitrát tartalom érdekel (aminek szintén nincs értelme), íme a válaszom:
Én nem igazán aggódnék a nitrát tartalom miatt, már csak 2 okból sem:
1. A szervezetnek szüksége van nitrogénre (természetesen nem elemire utaltam) a fehérjék és egyéb esszenciális molekulák felépítésére. A nitrogént a növényekből, illetve a húsokból (főleg hús alapú élelmiszerekből) nyerjük. Lévén, hogy egy ionról van szó, az ember kipisili a felesleget, amit nem tud a szervezet használni.
2. A növényeknek más és más a "nitrát tartalma". A nitrát egy só, szóval a nitrátokból a gazok egyéb vegyületet állítanak elő. A magas nitrogén tartalmú fogyasztott növények a pillangós-virágúak, valamint a hüvelyesek.
Ezekből a pontokból (illetve a belőlük levonható konklúziók miatt) nincs értelme "bio" (lol) zöldségeket vásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!