Tehéntej bevezetésével kapcsolatos kérdés?
Mennyi ideig forraltátok a tejet, amikor bevezettétek? Nyilván nem úgy értem, higy amíg felforrt, hanem csak az elsô néhány alkalommal, vagy hetekig, hónapokig?
A védônô mondta, hogy kell, de ô egy nagyon fiatal pályakezdô és nem volt túl meggyôzô a válasza erre a kérdésre.
Ti meddig csináltátok?
A nyers tejet felnőttnek is fel kell forralni, mielőtt fogyasztaná.
A pasztőrözöttet pedig a gyereknek se kell.
De tudod, hogy a jelenlegi ajánlás, hogy 3 éves kor alatt egyáltalán ne kapjon tejet a gyerek?
De még a megengedőbb ajánlás is 1 év!
Mennyi idős a gyerek? Gondolom, hogy már mászik, mindent a szájába vesz, aztán ha jön most a jóidő, akkor majd a játszóterezős vagy udvaron játszós kezét is a szájába veszi... Ehhez képest a pasztőrözött tej aligha lehet veszélyforrás. A sajtot és a túrót sem sütjük meg a gyereknek, pedig azok sem sterilek.
Szerintem a védőnők képzésében ez abból időből maradhatott fent, amikor még sokan tartottak háznál tehenet, illetve akár újszülöttnek is adtak tehéntejet. Na meg 30+ éve a zacskós tejek gyártása és szállítása sem volt valami színvonalas. Pl csöpögős, hibásan lezárt zacskók, megszakadt hűtőlánc, amikor az utcán várta a tej a ládában a reggeli nyitást, mert hajnalban szállították.
Én sosem forraltam, de mondjuk mi az UHTt isszuk, ami gyakorlatilag steril, ezt tényleg nevetséges lenne felforralni. Sokan idegenkednek ettől, mert nem értik, hogy miért nem romlik meg. De a pasztőrözöttet sem forralnám, a vizet sem szoktam. (5-6 hósan kezdtem vizet adni)
“Nem értem, hogyha a védőnőd ilyen furcsaságot ajánl, akkor miért nem kérdezed meg őt, hogy meddig és mennyire? Csak egy telefonhívás.”
Én meg nem értem, miért nem olvasod el a kérdést rendesen, mielôtt választ írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!