Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Milyen gyakran egyen egy 7...

Milyen gyakran egyen egy 7 hónapos baba húst? Eper, málna mikortól adható?

Figyelt kérdés
2018. febr. 26. 08:05
1 2
 11/18 anonim válasza:

Mindig szezongyumolcsot adj neki, most epret malnat folosleges, most a téli tökszezon van még. Cékla, répa, alma..

Ha.neam mutat allergias jeleket, akkor mehet.bármi

2018. márc. 2. 07:31
 12/18 anonim ***** válasza:
A cékla és a répa műtrágyás közegben erősen felszívja a nitrátokat, ami egészségtelen a babára nézve, ugyanez vonatkozik a spenótra is. A répa túlfogyasztása is kerülendő. Ha van kertetek, az nagy előny, de mindent körültekintően kell egyébként vásárolni. A hipp bio ételeivel nem szokott gond lenni, sokban hús is van és biztos lehetsz benne, hogy nem árt a babád veséjének, májának, mert bio. Nem a hipp ügynöke vagyok, csak én is ilyeneket vásároltam 1 éves korig. A kevésbé problémásabb zöldségeket, gyümölcsöket megveheted a piacon kistermelőtől. Sajnos ha azt is mondják, nincs valami műtrágyázva, permetezve, attól az még lehet, hogy nem igaz. Nekem a friss spenótra mondták mindenhol, hogy szabadföldi, pedig fóliás volt az összes.
2018. márc. 2. 10:25
 13/18 anonim ***** válasza:
#12 azok a termelők, akik babakaja gyártó cégeknek adják el a terményüket, nagyon szigorú szabályok szerint termelnek, pontosan a nitrátfelhalmozódás veszélye miatt (legveszélyesebb a gyökérzöldségeknél). egyetemen látogattunk ilyen termelőket
2018. márc. 3. 21:37
 14/18 anonim ***** válasza:
#12 az, hogy bio, nem jelenti azt, hogy nincs permetezve. keress rá a biotermesztésben engedélyezett szereknek. még a formaldehid is engedélyezve van. és nyugodj meg, hogy az összes biotermelő használja ezeket a szereket
2018. márc. 3. 21:39
 15/18 anonim ***** válasza:

Augusztusban született mindkét gyerekünk. Az elsőnél sok teje volt a feleségemnek, még a kórházba is hordtuk a felesleget. 1 éves koráig turmixolt gyümölcsön kívül alig evett mást a lányunk. A másodiknak születettfiunk már csak 3 hónapos koráig volt hajlandó szopni. Hamarosan el is apadt a feleségem teje. Attól kezdve ugyanazt ette, amit mi, csak ami megakadhatott a torkán, azt nem sdtuk neki, vagy megdaráltuk. Például a bab héját és hasonlókat. Hust is annyiszor evett, ahányszor mi, kb. kétszer egy héten. Saját készítésű rostos gyümölcsleveket (alma, szilva, szőlő - ami éppen elérhető volt a kertünkben) is 3 hónapos korától kapott. Epret az eperszezon kezdetétől evett, nagyon szerette, kicsit összeturmixoltuk, cukor nélkül, nyelte mint kacsa a nokedlit, annyira szerette.

Mindkét gyerek egészségesen nőtt fel, ebből azt a tanulságot tudom leszűrni, hogy teljesen mindegy, amit szeret, azt szabad neki adni. A mennyiséget sem korlátoztuk, pontosan tudták mennyi elég nekik.

De ez gyerekfüggő is, mert abból a szilvaléből, amit a fiam 4 hónapos korában már ivott, a másfél éves unokatestvérének is adtunk. Az anyja azóta is emlegeti, hogy egy hétig pelenkát mosott utána, pedig már szobatiszta volt.

2018. márc. 4. 01:00
 16/18 anonim ***** válasza:
14-es, szerintem te is hallottál már bébiételek visszahívásáról, tehát 100%-ot nem lehet mondani semmire. A hippnek elég jó híre van, ezért mertem javasolni. Permetezés: utánanézek, bár elképzelhetőnek tartom, hogy a bio szabályozás más németországban, mint nálunk. Szerintem bio termék nem tartalmazhat permetmaradványokat.
2018. márc. 4. 08:59
 17/18 anonim ***** válasza:
#16: minden növényvédőszernek van ún. élelmezés-egészségügyi várakozási ideje (napban megadva), ami azt jelenti, hogy a szer használata után x napot kell várni, míg az lebomlik/eltűnik/akármi, utána lehet eladni. ezt minden termelőnek be kell tartania. (létezik munkaegészségügyi várakozási idő is, ami azt jelenti, hogy x napig nem lehet dolgozni a permetezett állományban). a szereknek utána tudsz nézni itt: [link]
2018. márc. 4. 19:56
 18/18 anonim ***** válasza:
#16: a német szabályozásról nem tudok nyilatkozni
2018. márc. 4. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!