Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Másfél éves kisgyermeknek...

Másfél éves kisgyermeknek leirnátok 1-2 napját étkezések, nasik, tápszer, szopi vagy tejital,?

Figyelt kérdés
Az én kisgyermekem még szopizik mellette! De eléggé elkezdett válogatni sokszor addig sír amig a kedvenceit nem adom oda :( apánal viszont bàrmit megeszik :(
2018. febr. 21. 18:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

az enyém is rettentő válogatós, a cicit már elhagytuk szerencsére, de jó darabig csak püréket és tejet/tápszert volt hajlandó enni....erre 2-3 hete egyszerűen sztrájkba kezdett, azóta nem iszik semmit, se tejet se tápszert nem fogad el, se üdítőket, teát, vizet is minimálisan....mellette ragaszkodik a gyümölcspüréjéhez, viszont mást szinte nem eszik meg, gondolom mert szomjas...a rizst még nagjyából meg a sült krumplit, péksütiket, és ennyi....se kenyért, se felvágott, se tejtermékek, főzeléket max akkor ha pürésítem és belenyomok egy jó adag sinlacot...kimerítő az biztos :( ha rajta múlna egész nap banánt enne meg abonettet. Nem is értem amennyit iszik, hogy van még életben.

Egyébként az éjszakát átalussza, 1 hónapja kb (16 hós koráig egy átaludt esténk nem volt), nagyjából mióta nem iszik tejet, azóta nyilván nincs miért felkelni.

6.30 körül kel, gyümölcspüré, pár falat zsömle. 7.00-7.30 mese, utána indulunk sétálni (oviba a naggyal). 9.00 körül érünk haza, akkor általában egyedül eljátszik 1 órát, aztán 10-11.00ig én játszom vele, 11.00kor ebédel (Vagy hisztizik hogy nem kéri..), utána 11.30 körül alvás 13.30ig, utána gyümölcspüré meg valami kekszféle, 14.30ig játszik egyedül, utána séta (ovi), 16.00-ra érünk haza, akkor egy órát elvan a tesójával, 17.00 vacsi (ugyanaz mint az ebéd), 17.30tól már nincsenek olyan jól el, gyepálják egymást, ilyenkor már játszok velük 18.30ig. Akkor van az esti mese a youtubeon, 19.00 fürcsi, utána kis levezető legózás majd 19.45kor viszi el az apja mesél neki, 20.00 körül elalszik

2018. febr. 21. 18:25
 2/4 anonim ***** válasza:

Reggel ébredés után tápszer. Később, amikor mi reggelizünk abból is csipeget pár falatot.

Délelőtt még eszik egy krémtúrót vagy gyümölcsöt.

Ebédre ma például zöldség leves volt, sült oldalas kukoricás rizzsel, meg tegnapról maradt zöldséges tészta. Lányom levest evett meg tésztát. Nagyon szereti a leveseket.

Uzsonnára sütőtököt evett.

Vacsira virslit és majd fürdés után tápszer és általában alszik egész éjjel, reggel 8ig.

Szerencsére jó evő, szinte bármit megeszik, amivel kínálom. Vannak időszakok, hogy alig eszik pár falatot, de az betegség vagy fogzás idején szokott lenni.

Nasinak szoktam adni köles golyót, kekszeket, gyümölcsöket felkockázva, túró rudit, ilyesmiket.

2018. febr. 21. 19:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia! Az én kisfiam olyan fél 7- fél 8 között kel reggel. Reggelire vagy zabkását csinálok neki, vagy vajkrémes kenyeret. Tízóraira valamilyen gyümölcsöt adok neki, általában almát vagy banánt. 11 körül alszik egy fél órát.. Ebédre azt eszi, amit mi is eszünk. Ma sütőtökkrémleves volt és édesburgonyát sütöttem csirkemellel. Ügyesen nyomta befelé :) Uzsira túrókrémet evett, kevertem bele neki egy kis zabpelyhet. Este 6 körül neki még van egy kajázása vacsi előtt, az általában joghurt. Vacsit este 9- kor eszi, az még üveges kaja. Este 10- nél hamarabb nem alszik el.
2018. febr. 21. 20:17
 4/4 anonim ***** válasza:

reggeli: kakaó kókusztejből+ kenyér sajttal/felvágottal és zöldségekkel

tízórai: joghurt/krémtúró/túró rudi/gyümölcs

ebéd 1: leves

ebéd 2 (alvás után): amit éppen főztem

általában rizs van és csirkemell különböző módon elkészítve

uzsonna: tízóraihoz hasonló

vacsora: leves/ebédből maradék vagy kenyér felvágottal

alváshoz megint kakaó

Nagy ritkán, ha látja, hogy van csoki akkor kér belőle. Eddig a max 2 kocka kinder csoki volt, általában kiköpi. Van, hogy kap kekszet, pufit, kölesgolyót, zizit. Ez a nagyszülőkön múlik, mi nem igazán szoktunk venni. De ha ők hozzák, rögtön ki kell bontani, de ezekből sem eszik sokat.

Nálunk a probléma az ivással van. Baba korában sem itta a vizet/teát, csak a tápszer kellett. Később kecskeméti gyerekitalt vagy teát adtunk neki, most meg gyümölcsleveket hígítom neki (vízzel felesben), mert inkább nem iszik, ha vizet adok neki.

2018. febr. 21. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!