Mit főztök ma? (Főleg 1-3 éves gyerekek anyukái)
Már kifogytam az ötletekből. Valami olyan kellene, ami viszonylag gyorsan megvan, tehát nem pepecselős.
Köszi, ha válaszoltok.
Botmixerrel összeturmixolod a resztelt májat, és betekered rétestésztába.
Nálunk ma paradicsomleves leves lesz és rakott burek. Mostanában rákattantam ezekre. A gyerek szereti a májas verziót is nem rakott formában, de ma darálthúsos gombás lesz rakottan, az egyszerűbb. Érdekes mert a májat amúgy nem eszi meg magában, csak töltelékként. A gombát szintén.
3 éves.
Nekem is nagyon ízlik ez a töltött tészta dolog, nagyon finom tejfölösen kis petrezselyemmel csirkemelldarabokkal, igazából bármivel megtöltheted, aranyosan néz ki, minden apró benne, de te tudod szabályozni a dolgokat.
Picikre sem muszáj hajtogatni, feldarabolod a rudat és kész.
A gyerek is szereti töltögetni és tekerni vagy hajtogatni.
Fahéjas almaszósszal édességként is finom. Mint egy egyszerűbb palacsinta.
Egyébként egy húslevesnél vagy krémlevesnél nincs egyszerűbb. Összefőzöd a hozzávalókat, ha krémleves, összeturmixolod, és kész..
Vagy egy őzgerincformába vagy jénaiba berétegezed a csirkemellet sajttal és fűszerekkel, mellé főzöl rizst..
Vagy csirkecombokat zöldségekkel füszerekkel bedobsz a sütőbe és kész..
A legtöbb étel nagyon egyszerű és gyors.
Ilyenkor rendelni szoktam.
Vagy túrógombóc ,karfiolleves.
Tarkonyos lencselevest foztem,porkoltet sulkrumplival es tesztaval.
A heten volt meg frankfurti leves,zoldseg leves,lasagne,rakott kelkaposzta,es sargaborso fozelek.
20 honaposom van.
Nálunk az abszolút kedvencek: meggyleves (imádják a meggyet, de szeretik bármilyen más gyümölcsből is), paradicsomleves, krémlevesek (főleg brokkoliból, de az egyéb zöldségkrémlevesek tuti nyerők és gyorsan elkészülnek), rizseshús céklával (a fiam él-hal a cékláért), tejfölös csirkepaprikás nokedlivel, bolognai (saját készítésű, nem bolti szósz), gyros, csirke különböző mártásokkal (sajtmártás, tejszínes csirke, kínai édes-savanyú a fiam kedvence).
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!