Próbálkozunk a szilárd ételek bevezetésével. Kinek hogy sikerül, sikerült?
Fiam csodaszépen eszik, na meg egész sokat is.. Szeret enni. Már egy ideje darabosabbra készítem neki a főzelékeket, de szilárdat még nem nagyon evett. Azaz nem tudott. Korábban volt, hogy megpróbálta a banánt kézből, de lefutott a torkán, mert nem rág hanem csak nyel. Azóta eltelt lassan két hónap, most újra próbáltuk. Főtt répát raktam le elé, amit megmarkolt és be is tömte. De az első falat félrement. Ettől függetlenül folytatni akarta és utána már jól majszolta.
Volt valaki hasonlóan? Sokáig tarthat ez a "tanuló" időszak?
A kislányom most múlt el 8 hónapos.
Sokszor kap üveges bébiételt és ami 8 hónaposoknak van abba már vannak apró darabkák is. Szoktam adni neki a kezemből szőlőszemből darabkákat, kifli belsejéből darabkákat meg ilyenek. Szerintem a fokozatosság a lényeg. Automatikusan el kezd rágni pedig még csak 2 foga van. Eddig nem volt gond. Nem mernék amúgy egy egész kifli véget a kezébe adni meg ilyenek csak inkább én csibrálom neki aztán látom hogy hogy boldogul vele és akkor aszerint próbálkozom mindig kicsit nagyobb darabbal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!