Lehet adni 9 hònaposnak epret ha kiszedem a magokat?
Külföld szintén. Itt 4-6 hónapos kor közt ajánlják a hozzátáplálás elkezdését, és miután egy-két fajta klasszikus kezdő ételt evett a baba nyugodtan adják nekik a bogyókat is (málna, eper) és senkit sem érdekelnek a magok. Egyedül az ekcémás meg más éltelre már allergiás reakciót mutató babáknak nem ajánlják. A bogyókat egyáltalán nem tartják nagy kockázatúnak, csak fulladás szempontjából, ezért érdemesnek tartják pürésíteni őket, de a magokról semmi szó nincs, hogy ki kéne szedni. Nem is értették, mikor kérdeztem.
Mikor otthon voltunk adtam epret a gyereknek, hát rendesen nekem támadt a rokonom, hogy másfél éves kor alatt nem vagyok normális. Hát mondom nem kéne így rámtámadni eleve, de képzelje, még ez az ország nem halt ki az eper miatt, mert itt adják minden szívbaj nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!