Mennyire kell eroltetni a legelső falatokat?
De miért zöldéségekkel akarsz kezdeni ?
Én almával kezdtem először csak a levével, majd pépesítve 1-2 hét után, sütőtök,cékla, répa stb ..
Almával szoktak kezdeni, a legtöbbb gyermekorvos, védőnő ezt ajánlja. Azt is úgy, hogy veszel egy üvegreszelőt, veszel egy szép, piros almát, lereszeled, és annak a levét próbálod előbb adni neki, néhány kanállal.
Ha már úgy látod, hogy megy neki, akkor pár nap szoktatás után lehet már kis pépet belekeverni a levébe. Így tovább.
Én is almával kezdtem, majd őszi- sárgabarackkal, aztán sütőtökkel. Ennek a 3-nak a kombójat is imádja. A sima sárgarépa pürét ő sem szereti, de nem ajánlott egyből főzekékkel kezdeni. Ne csodálkozz, hogy elutasítja.
Desszertekkel próbálkozz, mint alma, sárgabarack, őszibarack, alma-málna, alma-sütőtök, stb.
Ne erőltesd, adj neki mást.
Nekem is zöldségekkel kellett kezdenem, reflux miatt. A répa a fiamnak nem kellett. Se első se második se harmadik nap. A sütőtököt szívesen ette az eleje óta. Egyébként sokmindent elutasított 7,5 hós koráig, aztán egyik napról a másikra hirtelen minden izlett neki.
Kulfoldon MINDENUTT zoldseggel kezdenek.
Nem szabad eroltetni, mert egy eletre eves zavaros lesz.
Sózni nem is kell még egy darabig az ételüket, veséjüket még felesleges terhelni sóval.
Nekik a természetes ízek sokkal intenzívebbek mint nekünk, bár nem értem ha rögtön vegyes zöldséget (levét) akar adni a doki akkor honnét szűrnéd ki melyik puffasztja,melyiktől fáj a hasa, vagy épp allergiás rá?
Ha az alma ízlik neki akkor folytathatjátok sütőtökkel, az is biztos ízleni fog neki, babák nagyon szeretik,majd barack,cékla,meggy.. én csak ezek után adtam neki főzelékeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!