Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mennyire kell eroltetni a...

Mennyire kell eroltetni a legelső falatokat?

Figyelt kérdés
A lanyom most 6 honapos es masodik napja kap főtt , pepesitett répát. Elso nap higabbra csinaltam a fozolevevel. Masodik nap nem higitottam. Igyis ugyis fintorog neki mintha csak citromot evett volna. Es mostmar zarja a szajat es tolja el a kanalat mutatvan hogy nem kell neki tobb pedig meg egy kanallal se nyelt le. Meg probaljam neki adni 1-2 napig es utanna keverjem valamilyen mas zoldseggel vagy hagyjam a fenebe es inkabb probalkozzak valami massal?
2017. ápr. 13. 23:03
 1/10 anonim ***** válasza:
Próbálkozz mással, almalével, baracklével, majd ezek püréjével.
2017. ápr. 13. 23:05
 2/10 anonim ***** válasza:

De miért zöldéségekkel akarsz kezdeni ?

Én almával kezdtem először csak a levével, majd pépesítve 1-2 hét után, sütőtök,cékla, répa stb ..

2017. ápr. 13. 23:13
 3/10 A kérdező kommentje:
A dokija mondta hogy zoldseggel kezdjük. Repaval. En csak jot akartam.
2017. ápr. 13. 23:17
 4/10 anonim ***** válasza:
alma repa krumpli barack sutotok cekla. en ebben a sorrendben vezettem be a dolgokat...az elso 8 nap alig evett....talan egy teaskanalnyit es ahogy irod fintorgott...a 8. nap a krunplihoz tettem egy kis anyatejet..na igy megette :)) aztan utana nem tettem hozza es megette mégis...nem csak a krumplit, bármit. fontos hogy ehgyomorra probalkozzatok. valoban legyen ehes. egyebkent eroltetni nem kell de azert 2 nap utan nem adnam fel...majd ha vegig kostolt 3-4 dolgot tobb napig, es semmit sem eszik, akkor talan
2017. ápr. 14. 05:18
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Almával szoktak kezdeni, a legtöbbb gyermekorvos, védőnő ezt ajánlja. Azt is úgy, hogy veszel egy üvegreszelőt, veszel egy szép, piros almát, lereszeled, és annak a levét próbálod előbb adni neki, néhány kanállal.

Ha már úgy látod, hogy megy neki, akkor pár nap szoktatás után lehet már kis pépet belekeverni a levébe. Így tovább.

Én is almával kezdtem, majd őszi- sárgabarackkal, aztán sütőtökkel. Ennek a 3-nak a kombójat is imádja. A sima sárgarépa pürét ő sem szereti, de nem ajánlott egyből főzekékkel kezdeni. Ne csodálkozz, hogy elutasítja.

Desszertekkel próbálkozz, mint alma, sárgabarack, őszibarack, alma-málna, alma-sütőtök, stb.

2017. ápr. 14. 07:50
 6/10 anonim ***** válasza:

Ne erőltesd, adj neki mást.

Nekem is zöldségekkel kellett kezdenem, reflux miatt. A répa a fiamnak nem kellett. Se első se második se harmadik nap. A sütőtököt szívesen ette az eleje óta. Egyébként sokmindent elutasított 7,5 hós koráig, aztán egyik napról a másikra hirtelen minden izlett neki.

2017. ápr. 14. 08:24
 7/10 anonim ***** válasza:

Kulfoldon MINDENUTT zoldseggel kezdenek.

Nem szabad eroltetni, mert egy eletre eves zavaros lesz.

2017. ápr. 14. 09:44
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem adok neki tobbet szimpla repat. Alma puret adtam neki vegul. Nagyon szerette . Majd almaval keverem a repat.
2017. ápr. 15. 09:10
 9/10 A kérdező kommentje:
Amugy a baba doki azt mondta hogy eloszor csak a vegyes zoldseg leves levet adjam eloszor. Dehat az irto rossz mivel nincs sozva.
2017. ápr. 15. 09:13
 10/10 anonim ***** válasza:

Sózni nem is kell még egy darabig az ételüket, veséjüket még felesleges terhelni sóval.

Nekik a természetes ízek sokkal intenzívebbek mint nekünk, bár nem értem ha rögtön vegyes zöldséget (levét) akar adni a doki akkor honnét szűrnéd ki melyik puffasztja,melyiktől fáj a hasa, vagy épp allergiás rá?

Ha az alma ízlik neki akkor folytathatjátok sütőtökkel, az is biztos ízleni fog neki, babák nagyon szeretik,majd barack,cékla,meggy.. én csak ezek után adtam neki főzelékeket.

2017. ápr. 15. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!