Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Lehet baja a babának? Apuka...

Lehet baja a babának? Apuka kóstoltat.

Figyelt kérdés
Férjem, amikor nem vagyok ott, vagy nem látom, túl korán ismerteti az ízekkel a kisfiúnkat... Ha eszik valamit, akkor ráken a baba szájára belőle, hogy megnyalhassa az ízét. Én nagyon kiborultam ezen és veszekedtem vele, de ő továbbra is csinálja. Állítása szerint kóstoltatott már bableves levét, paradicsomot, párizsit... Lehet baja a babának hosszú távon? Más is csinál ilyet és ne akadjak ki ezen? A gyermek még nincs 3 hónapos. Nem fájt a pocakja egyik ilyen kóstoltatásnál sem.

2017. jan. 25. 12:50
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek.

Téliszalámi, na az sem semmi :)

Igen, árulkodtam egy kicsit... Megmutattam neki a kérdést, de azt mondja, h csak engem akart szivatni a bablevessel meg a párizsival, mert néha túlságosan aggódom.

Amúgy igyekszünk mindent megbeszélni és konszenzusra jutni.

2017. jan. 25. 14:33
 12/14 anonim ***** válasza:
75%

Akkor én is ijesztgethetem az apukát egy kicsit?

Ugye, voltatok már a kicsivel egy teljeskörű vizsgálaton, ahol kizártak ilyen ételallergiákat, mint mogyoró, és diófélék? Abból ugyanis egy felnőttnél is lehet súlyos következménye, ha csak megkóstolja.

Egy ilyen pici babánál végzetes lehet.

Szóval: mennyire magabiztosan tudja a férjed kijelenteni, hogy a pici nem allergiás a mogyoróra?

Tudod, ilyenkor jön az, hogy egy kis csokit kent csak a szája szélére, az nem árthat.

(Az én fiamat a kedves nagymama majdnem így ölte meg, csupa jóindulatból, én meg persze feleslegesen vagyok idegbeteg...)

2017. jan. 25. 14:57
 13/14 anonim ***** válasza:
75%

Nem az egy csepp bablevessel van a baj, hanem a férj hozzáállásával. Mi lesz később? Hadd nyaljon bele a 6 éves a pálinkába, hadd kóstolja meg, nem lesz baja. Hadd szívjon el a 12 éves egy füves cigit, mert nem lesz baja ha megkóstolja?

A mogyoró allergia jó példa. Az a baj ezzel azz allergiával, hogha a baba torka bedagad a mogyorótól/diótól/akármitől akkor mire egyáltalát észreveszitek hogy baj van és hívnátok a mentőt, a gyerek már megfullad. Na most nem azt mondom, hogy ne együnk soha mogyorót, hanem egy nagyobb babának/gyereknek már jobb az esélye a túlélésre, mint egy pár hónaposnak.

2017. jan. 25. 17:12
 14/14 anonim ***** válasza:
61%
hát én azt, hogy rákeni a bableves levét a szájára, nem nevezném kóstoltatásnak... nem kell egyből ördögöt a falra festeni, hogy ételallergia meg társai, ez azért kicsit erős...
2017. jan. 25. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!