Lehet baja a babának? Apuka kóstoltat.
Köszi mindenkinek.
Téliszalámi, na az sem semmi :)
Igen, árulkodtam egy kicsit... Megmutattam neki a kérdést, de azt mondja, h csak engem akart szivatni a bablevessel meg a párizsival, mert néha túlságosan aggódom.
Amúgy igyekszünk mindent megbeszélni és konszenzusra jutni.
Akkor én is ijesztgethetem az apukát egy kicsit?
Ugye, voltatok már a kicsivel egy teljeskörű vizsgálaton, ahol kizártak ilyen ételallergiákat, mint mogyoró, és diófélék? Abból ugyanis egy felnőttnél is lehet súlyos következménye, ha csak megkóstolja.
Egy ilyen pici babánál végzetes lehet.
Szóval: mennyire magabiztosan tudja a férjed kijelenteni, hogy a pici nem allergiás a mogyoróra?
Tudod, ilyenkor jön az, hogy egy kis csokit kent csak a szája szélére, az nem árthat.
(Az én fiamat a kedves nagymama majdnem így ölte meg, csupa jóindulatból, én meg persze feleslegesen vagyok idegbeteg...)
Nem az egy csepp bablevessel van a baj, hanem a férj hozzáállásával. Mi lesz később? Hadd nyaljon bele a 6 éves a pálinkába, hadd kóstolja meg, nem lesz baja. Hadd szívjon el a 12 éves egy füves cigit, mert nem lesz baja ha megkóstolja?
A mogyoró allergia jó példa. Az a baj ezzel azz allergiával, hogha a baba torka bedagad a mogyorótól/diótól/akármitől akkor mire egyáltalát észreveszitek hogy baj van és hívnátok a mentőt, a gyerek már megfullad. Na most nem azt mondom, hogy ne együnk soha mogyorót, hanem egy nagyobb babának/gyereknek már jobb az esélye a túlélésre, mint egy pár hónaposnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!