Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 17 hónapos a kislányom,...

17 hónapos a kislányom, szerintetek miért nem fogadja el még mindig rendesen a darabos ételeket?

Figyelt kérdés
Van amit szépen elrágcsál de sokszor beveszi az ételt rágcsálja és kiköpi! Miért van ez?! Már 11 foga van mégis ha azt szeretném hogy nagyobb mennyiséget egyen turmixolnom kell hozzá az ételt! Adjatok tanácsot légyszi mit csinálok esetleg rosszul?!
2017. jan. 12. 14:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Érdekes, nekem meg a pépes kaját nem ette meg a lányom, csak a darabosat, de úgy meg csak minimálisat tudott megenni.

Lehet, hogy azért nem eszi meg, mert nagyon megszokta a pépeset.

2017. jan. 12. 18:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Kezébe adott darabosat (keksz, kifli, akármi) eszi rendesen?

Nekem az egyik kisfiam nagyon sokára kezdett darabosat enni, olyan 20 hónapos lehetett, amúgy a fentieket amit írtam ette, tehát tudtuk hogy képes rágni, de normál ételt turmixoltam neki jóideig. Aztán kb egyik napról a masikra átesett a ló túloldalára és csak azt ette amit villara fel tudott szurni, semmi leves, főzelék... Most 2,5 éves és ő a legjobb evő gyerekem a háromból :)

Szerintem a legfontosabb hogy ne eroltesd, kinald mindig meg a "normál" darabos verzióval aztán ha nem megy mehet a botmixer :) Ha nagyon idegesít a dolog esetleg egy dévényesnek megmutathatod a szájizomzatat, de szerintem nincs ilyen gondozók.

2017. jan. 12. 23:21
 3/4 anonim ***** válasza:
*gondotok
2017. jan. 12. 23:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen eszik kekszet, ropi, sajt, szalámi, paradicsom, tészták, tejföl...ami a fogára való darabos! Csak a főtt étel megy nehezen, mintha megunná az evést pár kanál után!Ezért is kezdtem el újra pépesíteni a főzeléket, levest így többet eszik belőle! Ha egyszer elkezdi enni és öklendezik vagy kitolja mert darabos utána már hiába próbálkozom a turmixolt változattal! Inkább nem eszik minthogy újra azt egye!
2017. jan. 13. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!