Miért adtok csak anyatejes babának tejpépet?
Azert tartja ekkora tragedianak, mert mindig is voltak es lesznek is okoskodo szoptato anyukak, akik még vizet sem hajlandoak a gyerekulnek adni 6 honapos korukig, nehogy leszokjona cicirol.
Ilyen volt sogornom is. Egyszer majdnem felnyarsalta szegeny nagymamamat, amikor a javaban hozzataplalas alatt levo kb. 6-7 honapos koru gyereket a huslevesbol kivett osszetort sargarepaval meg merte kinalni...
Az első gyermekem 3 hónapos korától tápszeres volt, a második anyatejes.
Csak meglepődtem, mert 5 éve még nem volt divat a tejpép anyatejes babáknál.
"Rendben. Akkor mit adsz az olyan gyereknek aki nem eszi meg a gyümölcsöt zöldséget még 9 hónaposan sem de màr nem elég neki az anyatej?????
Elkezded tàpszerezni???? "
a tejpépet adsz neki, akkor tulajdonképpen ezcsinálod: tápszerezed, csak egy sűrűbb, kanalazható fajtával.
Olyan nincs, hogy nem eszik meg semmit. arról biztosan nem a gyerek tehet :o
(igeeeen, kérem a negatívokat! most!)
Konkrétan a tej miatt kérdezed?
Azt én sem tudom, miért adnak nekik kifejezetten tehéntej tartalmú pépet. Van Sinemil vagy sima rizspehely is, amit gyümölcslével fel lehet önteni. A Sinemil vízzel sem rossz. Én ezeket adom neki, gyümölcspüré mellé, mert laktatóbbak, mint a gyümölcs magában.
Fentebb írtam, hogy a nagyobbik gyermekemnek, amikor kicsi volt, én is adtam vacsira néha rizspelyhet magában és gyümivel is, hogy az laktatóbb és akkor majd nem kel hajnalban. Nem jött be, mert ugyanúgy felkelt.
Én pl. örülök, hogy a második gyereknél összejött a szoptatás és nem kell adni tápszert.
Mindkét gyermekem az átlagtól nagyobb, rendesen is híznak.
Speciel én minden pépet, értsd.gabona, rizs, Sinemil....stb és a tényleges tejpépeket is ugyanúgy hívom: tejpép :D
Egyébként kapott gyümiket, zöldséget, de így volt egy plusz szilárd étkezése a fiamnak, aki imádott enni viszont még nem adhattam neki annyi mindent. Sokszor ha mentünk anyóshoz is ez volt a leggyorsabban elkészíthető menü. Illetve tàpszert nyilvànvalóan nem adtam volna cumisüvegböl, ha egyszer anyatejes. És igen, tudom hogy a tejpép is tàpszer, de van amikor màr nem bírsz egy kis éhenkóràsz gyerekkel és valamit adni akarsz neki, amit kanalazhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!