Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 11 hónapos lesz a fiam? Még...

11 hónapos lesz a fiam? Még mindig csak pépezünk? Bővebben lent?

Figyelt kérdés
Fulladozik és öklendezik a darabostól... arra gondoltam pépes után porcizok neki. 4 foga van elől. Vagy hogyan kezdjek neki? Így , hogy kimarad a darabos kanalazásos rész...
2016. okt. 24. 22:02
 1/7 anonim ***** válasza:
az enyem is csinalta,de folytattuk a probalkozast. neki meg mindig csak ket foga van(11 honapos),de a puha dolgokat mar darabosan eszi. rossz volt nezni,es merges is voltam,mikor valaki azt mondta,nem baj,add csak neki tovabbra is. de tenyleg jobb lesz. erzekeny a torka,de megszokja idovel. persze csak apro es puha darabokat adjatok neki.
2016. okt. 24. 22:08
 2/7 anonim ***** válasza:

én üveges bébiétellel kezdtem, mert pl ami 8 hónaposoknak van, abban akad el-elvétve miniatűr husi darabka.

csak első nap volt öklendezős nap, utána már falta.

eleinte ehhez hasonlóan én is csak el elvétve tettem mikropicike darabkákat a főzelékébe és fokozatosan egyre sűrűbben tettem bele darabosat

2016. okt. 24. 22:08
 3/7 anonim ***** válasza:
40%
Szakembert keress. Fiam nem fulladozott de nem ette a darabosat. Levoltak tapadva a rágóizmai, pár dévényes kezelés csodát tett.
2016. okt. 24. 22:50
 4/7 anonim ***** válasza:
En eloszor surubbre csinaltam a fozeleket, aztan volt hogy egy kis krumplit csak villaval szetnyomva tettem hozza. Ez darabos, de megis puha. Igy nem volt gond. Ha egy kiflit adsz a kezebe mit csinal vele? Ezt alt.minden baba szereti, de ragni kell. ;) kitartas!
2016. okt. 24. 22:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Én a 11 hónaposnak minden étkezést megpróbáltam villával összetörve adni, illetve darabos üveges ételt, de pár kanál után vagy öklendezett vagy egyszerűen csak nem kérte. Ekkor jött a turmixolás. Aztán magam se tudom hogy, hogyan de egy évesen viszont már szépen ette a darabos ételt. Visszagondolva nagyon mohón evett, egyszerűen nem volt ideje ,,megrágni" az ennivalót.
2016. okt. 25. 07:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem egyik gyerekem sem volt hajlandó olyasmit enni, ami darabos, csak ha a kezébe foghatja. Üvöltöttek és kiköpték, hiába volt szép szó vagy kényszer - pedig bölcsisek is voltak, de inkább éheztek napközben. Ha ő haraphatja oké, ha főzelékben, joghurtban... stb. van valami "elrejtve", akkor nem oké. Úgyhogy végül maradt jó sokáig a turmixolás. A nagyobbik már iskolás lett, oviban még elég válogatós volt, de mostanra már megeszi a menzás kaját is szinte mindig, a kicsi még a bölcsiben kelti újra rossz híremet :) bár azért lassan ő is fejlődik.

Nemrég olvastam az "igény szerinti hozzátáplálás"-ról. Sajnos mi már kifutottunk ebből, de lehet, hogy azt kellett volna megpróbálni a sokéves hadakozás, füstbe ment jókedvű étkezések, főztjeim és önbizalmam helyett. Annyi, hogy a gyereknek nem te adod kanállal az ételt, hanem csak elé teszel, lehetőleg több féle színűt és állagút, együtt esztek és közben hagyod rontikázni.

2016. okt. 25. 10:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Hogy álltok kedves kérdező? Ha még olvasod: nekünk akkor jött a "siker", mikor jött a foga. Onnantól paroltam vagy főztem neki kézbe fogható méretű zöldséget, gyümit, kapott kenyérhéjat, paradicsomot. Eleinte csak megfogta, szájhoz rakta, fintorgott. Hagytam hogy ismerkedhessen velük. Utána persze pépessel jol lakott. Par nap utan mar rágcsálta őket, még nehány nap es szepen ette. Ezek utan a főzikbe sem volt gond a darabos.
2016. nov. 3. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!