11 hónapos lesz a fiam? Még mindig csak pépezünk? Bővebben lent?
én üveges bébiétellel kezdtem, mert pl ami 8 hónaposoknak van, abban akad el-elvétve miniatűr husi darabka.
csak első nap volt öklendezős nap, utána már falta.
eleinte ehhez hasonlóan én is csak el elvétve tettem mikropicike darabkákat a főzelékébe és fokozatosan egyre sűrűbben tettem bele darabosat
Nekem egyik gyerekem sem volt hajlandó olyasmit enni, ami darabos, csak ha a kezébe foghatja. Üvöltöttek és kiköpték, hiába volt szép szó vagy kényszer - pedig bölcsisek is voltak, de inkább éheztek napközben. Ha ő haraphatja oké, ha főzelékben, joghurtban... stb. van valami "elrejtve", akkor nem oké. Úgyhogy végül maradt jó sokáig a turmixolás. A nagyobbik már iskolás lett, oviban még elég válogatós volt, de mostanra már megeszi a menzás kaját is szinte mindig, a kicsi még a bölcsiben kelti újra rossz híremet :) bár azért lassan ő is fejlődik.
Nemrég olvastam az "igény szerinti hozzátáplálás"-ról. Sajnos mi már kifutottunk ebből, de lehet, hogy azt kellett volna megpróbálni a sokéves hadakozás, füstbe ment jókedvű étkezések, főztjeim és önbizalmam helyett. Annyi, hogy a gyereknek nem te adod kanállal az ételt, hanem csak elé teszel, lehetőleg több féle színűt és állagút, együtt esztek és közben hagyod rontikázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!