Meddig kell egy babának anyatejet vagy tápszert inni? Mikortol eszik csak rendes ételt?
Ahogy az első írja, hat hónapos korig kizárólag anyatej vagy tápszer.
De hogy meddig kell? Az unokahúgom 13 éves , tejallergiás így a mai napig tejmentes tápszert iszik.
sőt, ha nekem nincs itthon tej, akkor tápszert rakok a kávémba, és 35 éves vagyok. Olyan nincs hogy meddig kell, addig amíg akarsz.
A legújabb ajánlás, hogy a tehéntejet 3 éves korig ne vezesd be, helyette anyatej/tápszer/tejital/junior ital.
Na most valaki megfogadja, valaki meg nem.
3-as jól írja. Az ajánlás 3 éves kor.
A gyakorlatban sokaknál az 1 éves kor a vízválasztó, akkor bevezetik a tejet, és "felnőtt" kaját adnak a gyereknek, nem főznek külön, nincs több tápszer.
De ezt gyereke is válogatja.
Én 2 éves korában vezettem be fiamnál a tejet, addig tejitalt ivott.
Egy éves kor után, ha minden rendben eheti nagyjából azt, amit a felnőttek, kicsit módosítva.
Pl. főzeléket kap, de a végső fűszerezés előtt kivesszük a részét, és nem sült hússal eszi, hanem a levesben főtt húsból turmixolunk a főzelékbe.
Sok esetben egyszerűbb megoldás a bébiétel, mint pl. vendégségben vagy egy utazáson pancsolni a baba külön ennivalójával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!