Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 6 hónaposnál hozzátáplálás 3....

6 hónaposnál hozzátáplálás 3. napján már kiváltottunk egy étkezést. Ez mehet így, vagy gond lesz?

Figyelt kérdés

Két napig csak kóstoltattunk, egy-egy kanállal. Harmadik nap kapott bébiételt az addig ismert gyümölcsök keverékével. Megevett egyik tápszeres etetés helyett fél üveggel. Tátogott a kanál felé, nyújtotta a karját, nevetett, ha kapott, így adtunk neki, amennyit kért. Utána csak 4 óra múlva kért ismét enni, tápszert adtunk (4 óránként eszik). Nem fáj a hasa, jól alszik.

Ez megy egy pár napja, váltjuk a bébiételeket, de a védőnő azt mondta, 8 hónapos korában kell kiváltani egy étkezést. Elrontjuk a gyomrát? Az a szerencsétlen helyzet van most, hogy a védőnő, orvos szabin (nem egy kerületben vannak), mire megjönnek, mi utazunk el két hétre, ezért itt kérdezek.

2016. aug. 29. 21:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A fokozatosság és óvatosság mindenképp kell, a banánt pedig csak két hónap múltán lehet elővenni. (Kivéve persze az olyan banántartalmú bébiételt, amely már korábban is adható.)

Annyit megjegyeznék, hogy az alma, barack, amit eddig kapott a baba, nem a tipikus allergizáló és hasfájást okozó ételek közé tartozik, ezeknél talán nem kell annyira szigorúan venni az adagok lassú emelését, mint pl. a borsónál, paradicsomnál.

2016. aug. 30. 07:59
 12/15 anonim válasza:
Minek kell rögtön szegènyt lehurrogni?valòszìnűleg első gyermekes anyuka ès fogalma sincs az egèszről, főleg ùgy, hogy a vèdőnő ès az orvos is zöld utat adott neki. Kedves kèrdező persze, hogy kèri ès tátog utána hisz èdes ès izlik neki. De te huzd meg ahatart h mennyit ehet. Pròbáld meg előszőr csk az almàt 1-2napig adni neki kevessèvel, majd bátrabban. Ne paràzz belejössz. Türelmesnek kell lenni, èn az alma után a krumplival folytattam, de mivel most a barack szezonja van igy azzal is folytathatod. Csak szokasd par napig mindenhez ès ìgy te is myugottabb leszel
2016. szept. 6. 17:09
 13/15 anonim ***** válasza:

12, ezzel kb. azt sugallod, hogy minden elsô gyerekes hülye.

Felnőtt felelős ember utána olvas, kérdez, tájékozódik és nem takarózik azzal, hogy "hát első, nem tudtam".

Mert attól még hogy első, "illene" épségben felelősen felnevelni.

2016. szept. 6. 17:45
 14/15 anonim válasza:
Kedves 13as èn is első gyerekes anyuka vagyok :) de nem szègyellek kèrdezni és alaposan utàna jàrok a dolgoknak ! De szerintem senkinek nem esne jòl ha kèrdez ès kiogtatjàk, ès megbèlyegzik, hogy nem jòl csinálja a dolgàt mikor ő nagyon igyekszik. ! Se egy első, se egy sokadik gyerekes anyukànak sem. Szerintem nekünk csak egy kis ùtbaigazitàst kell adnunk! 12 es vagyok ;)
2016. szept. 6. 18:04
 15/15 jucus27 ***** válasza:
Rengeteg paramami van itt. Nem kell egyből kioktatni a másikat. nekem 3 gyerekem van és az elsőnél még 3 hónaposan el lehetett kezdeni a hozzátáplálást. És nem hiszem hogy a fokozatosan egy kanál ma 2 holnap 3 holnapután és így tovább az olyan jó megoldás de mindenki úgy csinálja ahogy neki tetszik. Egyébként elvileg 16 hetesen már a glutén bevezetését is forszírozzák a védőnők. Szóval ha valami allergiát okozhat az nem az alma meg a barack hanem a glutén. Egyébként pedig nagyon eltérőek a vélemények is. De a fő az az hogy ne parázz!!
2016. szept. 12. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!