Glutént hogy és mikor vezettétek be a baba étrendjébe?
A nagykönyv ill mai ajánlások szerint 6-7 hónap között kell.(7. után már késő)vagy amikor már 50 gramm gyümipépet megeszik. Én a milumil 7 gabonás pépet kevertem bele mert rá van irva hogy gluténbevezetésre kiválo.
Kétnaponta szigoruan egy mokkáskanálnyit és fokozatosan növeltem az adagot.
Köszönöm mindenkinek! Az én babám is elmúlt már 6 hónapos, de étkezést még nem tudtunk kiváltani (5 hónapos korában kezdtem a hozzátáplálását) nem is tudom mennyit eszik meg egyszerre, szerintem az 50 g megvan, de mindig kap és kér is utána tápszert. A lényeg hogy akkor még 2,5 hétig van időm bevezetni, akkor lesz 7 hónapos :)
Tehetek pl. a főzelékébe búzadarát? Babakekszre is gondoltam, de még nem szereztem be :)
És ha most váltunk 2-es tápszerre akkor várjak pár napot, hogy ha gond van tudjam mitől, ugye?
A babakeksz összetevőiben allergén anyagok szoktak lenni, az nem javasolt.(pl tojás)
A búzadaránál jobb a milumil mert abban többféle gabona meg rozs van.
Nem ajánlatos húzni mert fokozatosan kell bevezetni.pl első héten kétnaponta egy mokkáskanál, kövi héten napi egy mokkáskanállal már el is ment fél honap és még nincs növelve rendes adagra. Amugy az anyatej segitene megelőzni az ételallergiák kialakulását.
Na igen, az anyatej segítene, de az sajna nincs már 2 hónapja... :(
Köszönöm az infót egyébként ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!