Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 3 és fél hónaposan lehet...

3 és fél hónaposan lehet kóstoltatni?

Figyelt kérdés
Kislányom 3 és fél hónapos. Anyatejet és tápszert is kap, mert sajna kevés a tejem. A védőnőm 4 hónapos kórtól javasolja a hozzátáplálást. ( De szüleim mindig mondják, bezzeg te ennyi idősen már ezt meg azt ettél már...) Szerintetek érdemes elkezdeni a kóstoltatást ennyi idős korban, vagy még várjak egy kicsit. Már kaptunk egy üveg bébi italt is (sajna tartalmaz cukrot is, ezért nem szívesem adom neki) Mivel kezdjük? Egy kis darab alma lereszelve, vagy inkább valami gyümölcslé? Elsősorban tapasztalatitokra vagyok kíváncsi. :) Válaszaitokat előre is köszönöm!

2016. júl. 18. 09:47
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Kedves Kismama! :)

Ebben teljesen igazad van, hogy 30 év alatt rengeteget fejlődött az orvostudomány, csak egy példa: a tehéntejet nem ajánlják 1 évnél fiatalabb babáknak, mégis még most is hallom, hogy tanácsolják (nem nekem), hogy adjál neki (aztán meg később majd csodálkoznak, hogy mi a baja a gyereknek) Visszatérve a témára, nekem is inkább ez volt a megérzésem, hogy még várok vele egy kicsit, de inkább kikérdeztem a véleményeiteket és megerősítést kaptam. :)

Köszönöm a válaszod neked is és könnyű szülést kívánok! :)

2016. júl. 18. 10:53
 12/18 anonim ***** válasza:

A védőnő és az orvos is, tápszeres babánál is 6 hónapos kor előtt semmit elvet vallja. Mi eszerint nem kóstoltatjuk a 4 hónapos gyereket semmivel, mert nem kell.

Lesz 80 éve enni utána, majd kihasználja ő azt, nyugi!:) Anyukák, anyósok meg a 3 hónaposan krémtúrót adás hívei, mert akkoriban az volt, a táplálkozástudomány gyorsan fejlődik, és ők nem tudnak/akarnak hozzá alkalmazkodni. Nehéz lehet nekik, hogy van egy tudásuk, ami teljes mértékben elavult mára. Én ezt úgy szoktam megfogalmazni, hogy kiestek az időből. És ez tényleg nehéz dolog.

2016. júl. 18. 11:09
 13/18 A kérdező kommentje:

:) Én is remélem, hogy lesz még bőven ideje enni, és legyen úgy, hogy mire ő 80 éves lesz, neki is ez legyen a legnagyobb "gondja", hogy az anyjának milyen pépes ételt adjon :D

Köszönöm a válaszod neked is! :)

2016. júl. 18. 11:19
 14/18 anonim ***** válasza:
2011-ben szültem, tápszeres volt és 5 hósan kezdtem, ekkortól mondta a védőnő. 6 hóst mondtak akkor az anyatejesnek. Most szültem 2015-ben és most is tápos a baba és most már azt mondták, hogy 6 hósan kell mindkettőnek elkezdeni. Van egy ismrősöm, aki azzal dicsekszik, hogy már tejbedarát adott neki fél évesen, aztán ha majd 2-3 évesen, vagy később allergiás lesz, akkor meg majd magát hibáztatja. Nem véletlenül van kitalálva, hogy mit mikortól lehet adni. Mond meg aki 3 hósan már etetni akarja, hogy régen nem volt olyan, hogy allergia, azt sem tudták mi az, most meg szinte mindenki allergiás valamire, ezt szerintem megértik... Én anyósom is mondja, hogy mi volt régen, de ő csak meséli érdekességképpen, elbeszélgetünk, hogy mi hogy volt és van, de ő nem erőlteti rám... Én pl még most 7 hósan is csak egyszer adok neki szilárdat, mert csak 4-szer eszik naponta, és ha kétszer enne szilárdat, szeinte kevés lenne a folyadékja, ezt én döntöttem el. Majd ha már csak egyszer alszik nap közben, akkor enni is többször fog, akkor már növelem a szilárd étkezések számát is! Hallgass magadra, a megérzéseidre.
2016. júl. 19. 10:51
 15/18 anonim ***** válasza:
Anyósom még azt is mondta, hogy régen azt mondták nekik, hogy éjjel ne adjanak nekik enni, mert éjjel aludni kell. Az újszülött babáknak! Aztán csodálkoztak, hogy egész éjjel ordítottak, ő is 3 hónap után már nem bírta és adott neki, és abbamaradt a sírás, csodák-csodája. Meg szomszédom mondta, hogy még azt is megmondták 40 éve, hogy mennyit egyen, annál többet ne adjanak neki, aztán csak ordítot a baba, ő meg fogta, csinált még neki 100 ml tápit és ott sem volt több sírás...mai szemmel nézve, elég sok hülyeséget ajánlottak régen... de akkor azt tatották helyesnek...
2016. júl. 19. 10:56
 16/18 anonim ***** válasza:
Bocs, néhol pár betű kimaradt... :-)
2016. júl. 19. 10:58
 17/18 anonim ***** válasza:

Ezt igy mondd meg anyukadnak: A legujabb kutatasok szerint a tapszeres es az anyatejes babaknak is tok egyforma az emesztesuk es csak 6 honapos koruk utan szabad nekik barmi mast adni. 6 honapig kizarolag anyatejet es/vagy tapszert lehet adni. Mivel az anyatejen es/vagy a tapszeren kivul mast a babak nem tudnak megemeszteni,ezert csak annyit ersz el a kostoltatassal/hozzataplalassal, hogy tulterheled az emesztorendszeret. Ebbol lesz a hasfajas stb.

Ne hagyd magad rabeszelni semmire!

Egy 1 eves kisfiu anyukaja

2016. júl. 19. 11:36
 18/18 A kérdező kommentje:
Kedves Anyuka! Köszönöm szépen a válaszod. A megérzéseim is azt mondják, hogy még várjak ezzel a hozzátáplálással és nem hagyom magam rábeszélni, hogy féléves kora előtt mást egyen. Egyébként szegényem elég hasfájós is volt, nem hiányzik, hogy ezért szenvedjen újra. Igen, érdekességnek jó ha elmesélik hogyan volt ez 25-30 vagy még több éve, de ma már nem így van.
2016. júl. 19. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!