3 és fél hónaposan lehet kóstoltatni?
Kedves Kismama! :)
Ebben teljesen igazad van, hogy 30 év alatt rengeteget fejlődött az orvostudomány, csak egy példa: a tehéntejet nem ajánlják 1 évnél fiatalabb babáknak, mégis még most is hallom, hogy tanácsolják (nem nekem), hogy adjál neki (aztán meg később majd csodálkoznak, hogy mi a baja a gyereknek) Visszatérve a témára, nekem is inkább ez volt a megérzésem, hogy még várok vele egy kicsit, de inkább kikérdeztem a véleményeiteket és megerősítést kaptam. :)
Köszönöm a válaszod neked is és könnyű szülést kívánok! :)
A védőnő és az orvos is, tápszeres babánál is 6 hónapos kor előtt semmit elvet vallja. Mi eszerint nem kóstoltatjuk a 4 hónapos gyereket semmivel, mert nem kell.
Lesz 80 éve enni utána, majd kihasználja ő azt, nyugi!:) Anyukák, anyósok meg a 3 hónaposan krémtúrót adás hívei, mert akkoriban az volt, a táplálkozástudomány gyorsan fejlődik, és ők nem tudnak/akarnak hozzá alkalmazkodni. Nehéz lehet nekik, hogy van egy tudásuk, ami teljes mértékben elavult mára. Én ezt úgy szoktam megfogalmazni, hogy kiestek az időből. És ez tényleg nehéz dolog.
:) Én is remélem, hogy lesz még bőven ideje enni, és legyen úgy, hogy mire ő 80 éves lesz, neki is ez legyen a legnagyobb "gondja", hogy az anyjának milyen pépes ételt adjon :D
Köszönöm a válaszod neked is! :)
Ezt igy mondd meg anyukadnak: A legujabb kutatasok szerint a tapszeres es az anyatejes babaknak is tok egyforma az emesztesuk es csak 6 honapos koruk utan szabad nekik barmi mast adni. 6 honapig kizarolag anyatejet es/vagy tapszert lehet adni. Mivel az anyatejen es/vagy a tapszeren kivul mast a babak nem tudnak megemeszteni,ezert csak annyit ersz el a kostoltatassal/hozzataplalassal, hogy tulterheled az emesztorendszeret. Ebbol lesz a hasfajas stb.
Ne hagyd magad rabeszelni semmire!
Egy 1 eves kisfiu anyukaja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!