Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mit tegyek, hogy többet egyen?

Mit tegyek, hogy többet egyen?

Figyelt kérdés
Szóval a kisdiam 3300 grammal és 56 cm-el született.Most 11 hónapos és csak 7600 gramm és 70 cm.Aggasztóan kevés.Jókedvű baba nem látszik soványnak.Négykészláb jár,felállni még nem tud,csak a térdére.A VÉDŐNŐ az etetést okolja.Igen,nem eszik sokat,de egy gyerekbe nem lehet beletömni az ételt,annyit eszik,amennyit elfogad.Anyatejes.Már próbáltam leszoktatni,de nem megy.Képes egész nap sirni és éhezni,én pedig nem birom ki és adom a cicit.Az apukája volt mindig sovány és még most is az.Lehet örökölte?Vagy baj van?

2016. júl. 16. 21:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Bármilyen betegséget csak orvos tud megállapítani, ráadásul az ilyen emésztési zavarokat legtöbbször nem is a háziorvos hanem szakorvos, gyerek gasztroenterológus. A reflux egyébként az, amikor nem zár rendesen a nyelőcső, és a gyomorsav irritálja. Mivel szerencsére a saját gyerekeimnek nincs, nem tudom, milyen más tüneteket okoz.

De simán lehet, hogy a gyerek csak ilyen alkat, főleg ha apukája is sovány. Legközelebb, ha mentek az orvoshoz, mondd meg, hogy a hozzátáplálás kezdete óta nem igazán van étvágya a gyereknek, és ha nem találja megfelelőnek a súlygyarapodását, küldjön el a szerinte szükséges vizsgálatokra.

2016. júl. 16. 22:04
 12/20 anonim ***** válasza:

Az én fiam 3360 grammal és 56 cm-vel született. Most egy éves, 73 cm és 8,7 kiló!!! A védőnő és a doki szerint nem kell aggodnom, mert amúgy jól fejlődik, fizikalisan jól néz ki, csak vékony alkat, mondjuk mi is, főleg én vagyok vékony.

Engem meg a fene megeszik, mert oké, hogy nem kell mislen babának lennie, de tudom, hogy az az egy kiló meg elférne.

Az enyimmel is az a baj, hogy a kevéssel is jól lakik. Mondjuk én is ilyen vagyok, de hát ő mégis csak fiú és fejlődő szervezet. Meg nem találtam megoldást a problémára.

2016. júl. 16. 22:08
 13/20 anonim ***** válasza:

10 hós koráig teljesen jó volt a gyarapodása. Egyszer mértek 7600-at? Nem lehet, hogy nem jól mérték? Egyszer én is megijedtem, mikor a státuszon láttam, hogy a lányom alig hízott egy év alatt, aztán itthon lemértem újra, és 2 kilóval többet mértem.

Ha nem ez történt, akkor viszont gondolkodj el rajta, mi változott az elmúlt hónapban. Nem gond, ha egy-egy hónapban nem vagy csak alig hízik, de fogynia nem kellene.

2016. júl. 16. 22:09
 14/20 anonim ***** válasza:

Esetleg kínáld többször tejpéppel, ha már azt legalább eszi.

Lányom is ennyivel született, ő 9,4 és 77 cm majdnem 11 hónaposan. 6 hónapos kora óta összvissz 1 kilót, valamint 8 centit gyarapodott.

Amilyen jó evő volt, annyira nem csúszik neki sem semmi a hozzátáplálás kezdete óta, de legalább a tápszert megissza és fogyni még nem kezdett (s volt bőven tartalék, még így se sovány hogy sokat nyúlt).

2016. júl. 16. 22:41
 15/20 anonim ***** válasza:
Szia!èn ugyanebben a cipőben voltam..eleinte rendesen fejlődött, hìzott.majd ez a hozzàtàplàlàs utàn megszűnt. Viszont egy nagyon jókedvű baba volt. Havonta alig alig hizott, vagy stagnàlt. Ekkor vittük el egy rèszletes kivizsgàlàsra, ahol kiderült. Hogy glutèn èrzèkeny.. ez tavaly 2 èvesen tudtàk pontosan megmondan. 9 kg volt. Most majdnem 1 èvre rà, a diètànak köszönhetően 11kg. Nem volt egyszerű, de jò ùton haladunk vègre.
2016. júl. 17. 00:57
 16/20 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok.. a gyerek hàziorvosa sajnos, egyàltalàn nem vette èszre, hogy segìtsègre van szüksègünk. Szerintem,ő is minket okolhatott, hogy nem etetjük redesen. A kivizsgàlàsàt a helyi kòrhàzban mi kèrtük.
2016. júl. 17. 01:01
 17/20 anonim ***** válasza:

nos szerintem az egeszseges aggodalom nem art, de alapvetoen ha jo kedvu, gyarapodik, szeklete normalis, en azert nem aggodnek rogton az allergian (foleg ha nem volt a csaladbna laktoz v gluten erzekeny, es nem puffad a hasa illetve nem hasmeneses) vagy refluxon..

az en lanyom 3650 grammal szulettel. 6 hosan nem duplazott hanem valamikor 7 hosan...azota meg csiga mod hizik de azert hizik vagy legalabb stagnal..1 evesen volt kb 8500 gramm (persze o lany), most 2 eves, 10,5 kg. hosszu lany szoval nem latszik kovernek de betegesen sovanynak sem mint ahogy a fiad se.

az en lanyom sem eszik sokat, miota hozzataplalom, de en rajottam h minel jobban eroltetem es minel jobban tomom annal kevesbe eszik. joideje nem stresszelek mar rajta, ele teszem,ebedre pl alig eszik, de azt latom hogy ha 2-3 napig rosszabbul eszik, akkor utana kicsit tobbet egy ket napig vagy azokon a napokon tobbet iszik st...szoval szerintem egy gyereket nem szabad tomni.

masreszrol: az igeny szerinti ciciztetessel az a gond, hogy mellre teszed, es iszik iszik emiatt eltelitodik, de mivel mar a tejed nem annyira kaloria dus, csak aze ertekes falatoktol veszed el a helyet...baratnom is igy szoptat, 1,5 eves a fia, alig 9 kg, es mar a gyerekorvos keri h valassza el mert azzal hogy etkeesek kozott is 3-4ser mellre teszi, effejtive elveszi az eves lehetoseget pedig a mellebol mar gyakorlailag csak viz jon...a fia meg sir a ciciert, mast alig eszik, raadasul tej, feher liszt nem lett bevezetve tehat az allergia ott ki is zarhato, tapszert sem ad (nem is ertem mibol hiszi hogy egyaltalan meg van a napi 500 ml tej amikor sosem fejt elvbol, ki tudja mennyi "teje" van még). na csak azert peldalozom vele mert valahogy ugyanigy volt 11 honaposan a gyerekkel hogy nem foglalkozott a napirenddel es azzal hogy a cici nem etkezesek koze valo hogy igy jart es most mar hiaba erzi h csak el kellene valasztani hogy jobban hizzon egyre nehezebb es nehezebb a dackorszakba is bele kerulnek es mar orankent haromszor keri uvoltve a cicit..

ezert en azt tanacsolom h legyel kovetkezetesebb. allitsd fel vegre a napirendet etkezesek teren..etkeesek kozott kapjon vizet, higitott gyumolcs levet de ne cicit...azt mar csak reggel este. es ha sir erte, vedd fel, szoritsd magadhoz jo erosen es oleld...ha rug kapal hagy h elfaradjon csak fogd a kezet.utana vigasztald meg. sajnos 2-3 napba is bele tellhet mire megerti az uj rendszert. es addig baromi nehez lesz. valassz ra ki harom hetkoznapot mikor a ferjed nincs otthon, idegen nem megy hozzatok, hogy ne erezd ugy h szegyenkezned kell vagy elszamolni barkinek is, es szoktasd le a nappali cicizgetesrol. mindjart egy eves, semmi szuksege mar ra. es etesd meg 2-3 orankent normalis kajaval.

2016. júl. 17. 06:23
 18/20 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!Meg fogok tartani minden jótanácsot.Szerintem most azért fogyott,mert nagyon sokat mászik,amit eddig még nem tudott,és alapvetően nyugott gyerek volt.És persze a nagy hőség is rátett a lapátra.De elviszem legalább vér és vizeletvizsgálatra.
2016. júl. 17. 07:11
 19/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, hogy vagytok?
2016. nov. 23. 13:18
 20/20 A kérdező kommentje:
Jól vagyunk.Elfogadtam hogy ő ilyen.1 évesen 7900 gramm volt és 70 cm.Azóta havonta 200 grammot hizott,igy 15 hóson 8500 gramm és 74 cm.Jókedvű,jár.Szóval nem néz ki betegnek.Adtunk le vért,ott is minden rendben volt.
2016. nov. 24. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!