általában mikor tanul meg egy baba kanállal enni?
A kislànyom kb. 1 éves kora óta egyedül eszik kanállal és villával, nem engedi, hogy segítsünk. Az elején mèg minden mellément, mostanra viszont kezd nagyon szépen enni. De Ő második gyermek, van egy 3 éves bátyja, Őt akarja utánozni mindenben, azért tanul ilyen gyorsan...sajnos, nem csak a jót akarja eltanulni'☺
Most 17 hónapos.
nézd, az én lányom 22 hónaposan kezdett el önállóan enni...
időről időre próbálkoztam vele de láttam rajta hogy borzasztó éretlen a dologhoz...persze lehet hagyni hadd gyakorolja és akkor hetekig takarítasz utána - minden tiszteletem azoknak akik ily módon vállalják hogy egy egy évest megtanítanak enni...nálunk állandóan hangyák vannak, szőnyeg az étkezőben, az etetőszék huzatát tiszta macera leszedni, szóval én úgy döntöttem kivárom míg érett lesz rá...pár hete maga kapta ki a kanalat a kezemből, közölte hogy "Te megpróbálod" ami nála azt jelenti hogy ő szeretné megpróbálni...
odadugtam egész a nyaka alá a tányért, és úgy el kezdett kanalazni (zöldborsó főzelék volt épp), hogy egy falat se ment a földre, ami mellé ment, az is a tányérba hiszen oda tartottam...azóta egyszer sem etettem szinte, mindig ő eszik, most már nem is mindig dugom alá a tányért hanem mondom hogy hajoljon fölé...a levesekkel még küzdünk, de minden mást nagyon szépen kanalaz...szerintem ne erőltesd (tudom a környezet hajlamos célozgatni hogy már magától kéne ennie innia stb), szerintem meg várd ki míg kész lesz rá és ő maga jelzi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!