Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Kb igy fog kinezni lassan a...

Kb igy fog kinezni lassan a napunk, szerintetek jo ez igy? Nem tul suru/sok?

Figyelt kérdés

Jelenleg 5honapos a lanyom,mivel nagyon szepen kanalazza a gyumolcsot es mar nagyobb mennyiseget is kepes lenne megenni,gondoltam elekezdek etkezest kivaltani lassan.

Szoval kb lassan igy nezne ki a napunk:

- 7-8kozott 180ml tapszer (fel11-11 egy banan,pici alma de csak magaban hogy tudjon ebedelni es akkor ha 7kor van az ebredes nem 8korul)

- kb12kor ebed,zoldseg gabonaval,fozelek,kesobb husi

- 3-4 korul ebredes utan 150ml tapszer

- 6korul gyumolcs zabbal,babakekszel,koloessel kesobb joghurtal

- fel9korul fekves eslott 180ml tapszer.

2016. ápr. 29. 13:37
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%

Ez nagyon babafüggő. Az én lányom 2,5 éves és még soha nem evett egy nap ennyit, soha!

Amúgy meg hiába tervezel, a babád tudja, mennyi kaja kell neki. Simán borítja a szép napirended, ha ő nem azt vagy nem annyit akar enni.

Szerintem túlparázod.

2016. ápr. 29. 13:43
 2/13 anonim ***** válasza:

ez így nem jó :) az uzsi nagyon sok, hagyd el! max egy hónapja kezdhettétek a hozzátáplálást, most kéne elkezdened az ebédet.

10órait ne csak akkor adj ha korán kel, nem véletlenül köztes étkezés, a gyümi az csak víz+cukor, egy óra altt megemészti, 8kor reggeli, 10kor gyümi, f12kor mehet az ebéd.

ebéd is rendben van, eszegessen csak, de a többit hagyjad még 1-2 hónapig

2016. ápr. 29. 13:46
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát gratulálok a kislányodhoz, ha már 5 hónaposan kanállal eszik, ügyes lehet...
2016. ápr. 29. 13:46
 4/13 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat :)

Annyira nem parazom tul,csak agyalok aztan gondoltam rakerdezek itt,hiszen ezert van ez az oldal ;)

Szerintem neki ez is tok normalis lenne,siman megenne...amugy azert tervezek mert van masik ketto es muszaj az ovihoz hangolni a dolgokat,persze nyaron mas lesz valamennyire.

Ja es most remelem nem neztek hogy 3.gyereknel hogy merulnek fel ilyen kerdesek,pusztan arrol van szo,hogy a nagyobbak anyatejesek voltak szoval valahogy sokkal rugalmasabban kezeltem az egeszet...most igy a tapszerrel valahogy bonyolultabbnak erzem picit....😕

2016. ápr. 29. 14:06
 5/13 anonim ***** válasza:
47%
6 honapos kora elott nem szabadna adni semmit. Nem olvastad az uj WHO ajanlast ? Ezekszerint nem. Felelotlen vagy.
2016. ápr. 29. 16:07
 6/13 anonim ***** válasza:
5 hónaposan, ha el is kezdted a hozzátáplálást, akkor is sok a tápszeren kívüli 3 étkezés. 1, nagyon-nagyon max 2 lenne az ideális. Akkor is egy gyümi/főzelék és egy gabona/tejpép...
2016. ápr. 29. 16:24
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Azt ugye tudod, hogy

1. A hozzátáplálás alapja, hogy 2-3 NAPIG kóstoltatod vele UGYANAZT a zöldséget, gyümölcsöt, mivel ha egyszerre adsz neki pl. korán reggel gyümölcsöt/reggelire uborkát/uzsonnára gyümölcsöt akkor nem fogod tudni melyiket emészti meg nehezen, melyik nem való még neki, melyiktől fáj a gyomra, melyikre allergiás esetleg. Az esetleges mellékhatások + az íz megszokása miatt kell 2-3 napig ugyanazt adni, csak egyfélét, és ha jól viseli, akkor jöhet a következő.

2. Tejterméket 3 éves kor alatt nem ajánlott neki adni

3. A főzelék tejtermékes, fehér lisztes, fűszeres - ez minden, csak nem ideális egy kicsi gyereknek.

4. Elsőre minden étkezést tápszerrel érdemes kiváltani, aztán lassan 1-1-et hozzátáplálással! Nem rögtön fele-fele arányban, bele az egész közepébe

2016. ápr. 29. 16:37
 8/13 anonim ***** válasza:
37%
Kérdező! Minden sorát mintha én írtam volna. Dettó ugyan így vagyunk csak az én lányom már 7 hónapos és 4! Hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást mindenki csodájára járt hogy milyen gyönyörűen eszik kanállal. Én úgy szoktam csinálni hogy minden második étkezést váltom ki tehát nem adok neki 2szer egymás után gyümölcsöt vagy főzeléket. Há babának így jó nem fáj a pocija nincsenek kiütései akkor teljesen jó. Nagyanyáink nem a WHOt néztek azt kaptuk ami volt mégis felnőttünk. Szerintem kissé el van túlozva a hozzátáplálás körüli mizéria, mondom ezt úgy hogy első babás vagyok és én nagyon rá paráztam az első hónapra de ma már a gyermekem igényeit nézem.
2016. ápr. 29. 18:47
 9/13 anonim ***** válasza:
39%
*ja és nem vagy felelőtlen!
2016. ápr. 29. 18:51
 10/13 A kérdező kommentje:

Koszi 8-as,leginkabb erre lettem volna kivancsi,higy ez igy mukodhet-e a gyakorlatban,mert ugye ha anyatejes a baba akkor azert azt lazabban lehet adni hozzataplalaskor.

Amugy igen,koszonom,ismerem a who ajanlasat,ismerem a "protokolt" hogy kene haladnil.

Felelotlennek nem mondanam magam,nyilvan bevezetem a kulonbozo eteleket mielott komplett adagban adom neki,de annyira nem ovatoskodok mert szerintem is tul van misztifikalva ez az egesz.Mondom ezt ugy,hogy van ket nagyobbacska fiam akikkel ezt mar vegigcsinaltam es akik a legtobb kortarsukkal ellentetben nem erzekenyek nem allergiasak nem valogatnak,tudnak ragni(ma mar ez is nagy szo sajna!!!),nagyon szepen fejlodnek.Rengeteg olyan ismerosom van aki a gyerekenek alig adott valamit 1eves kora elott mert a who ugy mondja meg igy kell csinalni,na azok most szivnak nagyon es hozzak el ebes elozt a gyereket az ovibol mert ugyse eszik.

Gondolom itt a kivetelek vannak,gondolom 8ason es az elso 3hozzaszolon kivul mindanyiotoknak van nagy,jolevo,nem valogatos gyereke ugy,hogy fel evig csak szopiztak es 1eves korig csak kostolgattak :)

2016. ápr. 30. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!