Mikortól kezdtetek borsot használni kisgyerekeknél?
Figyelt kérdés
Én nagyon szeretem a borsot, de semmit sem borsozok, mert mindenből közösen eszünk, 20 hónapos a lányom. Egyébként neki nincs baja tőle, előfordult már hogy a nagyinál borsos dologból evett, és ízlett neki de legalább is nem tolta el, nem fájt utána a pocakja sem. Elkezdhetem most már finoman borsozni az ételeket szerintetek?2016. márc. 23. 10:22
1/9 anonim válasza:
Egy éves kortól már mindent evett és úgy, ahogy mi szoktuk. Füszereket is ugyanúgy használtam, de mi eleve semmit nem szoktunk túlfüszerezni és kimondottan eröset sem szeretünk.
2/9 anonim válasza:
Egyáltalán nem használok borsot, mert egyik gyerek sem szereti. Mi is megvagyunk nélküle.
7, 13 és 16 évesek.
3/9 anonim válasza:
Igen elkezdheted, de azért ne rakj bele túl sokat, nem kell neki még erős fűszeres ételeket ennie.
4/9 anonim válasza:
A bors az egyetlen olyan fűszer, ami az emésztőrendszernek nem tesz jót, ergo csakis élvezeti értéke van. Hogy valakinek szétszedi a bélését, vagy sem, egyéni érzékenység kérdése.
A gyereknek én nem adok borsot, ami olyan kaja, azt mi felnőttek a tányéron utánborsozzuk.
Sóból is kevesebbet használok, aztán azt is lehet pótolni tányéron. De az Erős Pistát is szeretjük, mégse főzöm bele az ételbe, ha a gyerek is kap belőle. Ilyenkor is utólag, tányéron keverjük hozzá.
5/9 anonim válasza:
Zöldfűszerek viszont nem ártanak, tehát bazsalikom, petrezselyem, stb szinte korlátlan mennyiségben mehet az ételbe, ha olyan. A szerecsendió az egyetlen, amivel csínján kell bánni, mert felpörgeti a szívet - de ez is inkább arra érzékenyeknél fontos.
6/9 anonim válasza:
Kb egy éves korától mindent eszik velünk eszik.
Nem fűszerezek túl semmit, de bizonyos ételeket el nem tudok képzelni só, bors nélkül. (Le lehet pontozni)
7/9 anonim válasza:
Olyan 10 hónap körül csináltam vadast, azt már borssal, de 1 éves kora után csak a sóra figyeltem már - után sóztam jobban csak. 1,5 év körül már nem nagyon figyeltem külön az ételeire, csak hogy változatos legyen és napi 1-2x gyümölcs, ebéd zöldséges és heti 4-5x hús max. de fűszerezve, mint a miénket.
8/9 anonim válasza:
* az enyémek imádják a csípőset, a hegyes erőset is benyomják meg a csípős savanyúságból is a paprikát igaz, huhogva, de nem adják fel, kérik a következőt. Ez is b. 1,5 évesen kezdték el, szeretik, viccesek.
9/9 A kérdező kommentje:
persze olyanokhoz szól a kérdés akik fogyasztanak borsot...akik nem azoknak nyilván érthetetlen hogy miért akarok használni az ételekbe :) a családomban egyébként mindenki erős paprika és borsfüggő, nénikém 101! éves, emésztése köszöni rendben, az én mamám 90, az ő emésztése is köszöni rendben :)
2016. márc. 23. 13:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!