Van konkrét tapasztalatotok rizstejről és társairól?
Arra kell figyelni, hogy nagyon alacsony a rizstej fehérjetartalma, tehát nem lehet anyatej vagy tápszer HELYETT adni. De pl. főzelékbe, más ételbe a tehéntej helyett szerintem simán mehet, vagy ha megiszik egy pohárral nem lesz semmi baja. Csak ugye ne ez legyen a fő tápláléka. Meg állítólag a rizstejben van valami anyag, ami nem jó, de szerintem egy éves kor felett, főleg ha nem sokat iszik, nem okoz gondot. De javítson ki valaki, ha többet tud erről. Még annyi-mondjuk ezt felnőtt recepteknél néztem-hogy a rizstej édesebb, így inkább süteményekhez való, mint főzelékhez.
A szójatejről olvastam, hogy egy női hormonhoz nagyon hasonló vegyületet tartalmaz, ami ugye bezavarhat a hormonrendszerbe (felnőtteknél is). A többi növényi tejről nem tudok semmit, nem kóstoltam még őket.
nem tudom mit értesz társai alatt, de szójatejet inkább kerüld (és egyéb szója termékeket is). a mandulatejet pedig csak 2 éves kor felett ajánlotta az orvos
egy idő után megtanulja a gyerek.szerencsére már van joghurt és puding is rizstejből vagy kókusztejből. a fagyi egyszerű, a gyümölcsösök a legtöbb helyen nem tartalmaznak tejterméket.
Első vagyok!
Igazán nem zavarta a dolog. Kapott helyette mást, amit csócsálhatott, de ő közel két éves koráig igazán édességet se kapott. Evett kölesgolyót, natur pufit, és az volt a nasi. Nem hiányzott neki a csoki. Most persze, imádja. :D
Kedves 6.!
Nyilván nem lehet, mivel a fehérjetartalom mellett az ásványianyag szükségletet sem tudja úgy fedezni, mint a tápszer vagy az anyatej. Tehéntej pótlására tökéletesen alkalmas, de az igaz, hogy a szójatejet, és a mandulatejet is ildomos mellőzni, két éves korig mindenképpen. A rizstej viszont már attól kezdve adható, hogy bevezettétek magát a rizst.
Az enyém csak nöcényi tejeket kapott. Imádja! Mire oviba került és tejet kapott, nem is fogadja el (mi is csak löttyintésnyot teszünk a kvba). Ô nem allergiás, más megfontolásból vezettük be a növényi tejeket a "rendes" helyett.
Nálunk a bridge termékek váltak be a legjobban ízben és árban is (nagyobb tescocban is van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!