4 és fél hónapos a kisfiam, kb.2 hete kezdtük el a hozzátáplálást, de kb 1 hete székletproblémája van. Tudna valki segíteni, hogy min változtassak? Szívesen várom mások véleményét, tapasztalatait!
Kisfiam születése óta anyatejes, de mivel estére kezd kevesebb lenni neki a tej, elkezdtük a hozzátáplálást, amint betöltötte a 4 hónapot (a védőnő sem ellenezte). Először almával próbálkoztam, az annyira nem tetszett neki. Majd vettem neki tejberizspépet, amit szívesen fogadott. Kb 7-8 nap után megevett már majdnem egy teljes adagot. Lehet kicsit túletettem, mert két nap után sem volt széklete. Mikor végre sikerült neki, nem volt kemény, csak éppen picit szilárdabb, mint szokott. Azóta nem kap pépet, újra elkezdtem az almát, most már tetszik neki. Kb egy hete eszi, már kb 60 grammot eszik belőle (majdnem egy egészet). De azóta is csak kétnaponta kakil, sőt ma már a 3. nap lesz, hogy nincs kaki, csak nagyokat pukizik.(Előtte volt minden nap egy kicsi). Adhatok neki már valami mást, ami hashajtó hatású? Vagy lassítsak a tempón, és kapjon levesebb szilárd ételt, akkor is, ha nagyon kéri? (Az alma után meg a pép utan is még szopizott, és ivott is szépen babateát). Vagy ez csak átmeneti, míg hozzászokik az emésztése?
Valamint az új ízek bevezetését hogyan csináljam? Azt tudom, hogy első nap adjak neki 2-3 kanált az új ízből és szépen lassan növeljem az adagot, de utána szopizzon vagy kapjon olyan főzeléket, amit már ismer?
Köszönöm a válaszaitokat!
(Kíméljenek azok légyszives, akik csak annyit akarnak hozzáfűzni, hogy 6 hónapos koráig elég neki az anyatej! Köszönöm! )
Nekem is szívesen evett a babám amikor bevezettem a sütőtököt az az 1-2 kanálka után adtam neki egy kis almát, az adagot nem növeltem tovább csak amennyit addig megevett. Majd tápszert is kapott.
Sütőtök őszibarack lazítja barackot bébiételben veszem. De ha nem kemény neki akkor nincs gond. Pukik meg azért vannak mert idő kell amíg hozzászokik. Ha viszont kellemetlenséget is okoznak akkor inkább hagyjad egy ideig az adott ételt. Babánként változó hogy fogadja az emésztőrendszere a pépet de általánosságban tényleg 6 hónaposan érik meg annyira, hogy nem okoz gondot. Én ezért nem váltottam ki még étkezést mert úgy tűnt kb 50 gramm felett néha okoz puffadást az étel most 5 hónapos.
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek! Én úgy gondolom, hogy minden baba más, és a kisfiamat nagyon érdekli, hogy mi mit eszünk, és olvastam a hozzátáplálásra való érettség jeleit, és úgy gondoltam, hogy érett rá. Ráadásul a védőnőnk is azt javasolta, hogyha nem elég a tej, akkor 4 hónapos kora után inkább kapjon főzeléket, mint tápszert. De így lehet, hogy várok még néhány hetet és kikérem a gyerekorvosunk véleményét is.
A harmadik válaszolótól pedig elnézést kérek, nem akartam "nem hasznos"-nak ítélni a válaszát, véletlen nyomtam rá telefonról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!