Mikor adtatok először kakaót a gyereketeknek?
1. a kakaobab koffeint tartalmaz, annak aki itt azzal dicsekedik hogy valodi kakaot ad 7 hobaposnak kulon gratulalok.
2. azert felesleges adni mert fennallhat a veszelye hogy kesobb nem issza majd meg magaban a tejet.ami azert.baj mert a kakao koffeines, semmi szuksege ra a szervezetenek, ha meg kolyok verziot veszel az tuti hogy cukros vagy muanyag, szinten semmi szuksege ra.
3. a tej ellen en.nem vagyok,.de az ajanlas minimum 1 ev, en is akkor vezettem be,.biztos hogy nem kockaztatnek egy kesobbi allergiat azzal h 10 honaposnak.tejet adok, kulonben kesobb cudar dolgod lesz, ha minden tejes etelt a haromszoros aru verzioval kell helyettesitened...
de a legnagyobb gond a koffein, a ferjem amugy koffein erzekeny es akkor jottunk ra mikor kakaot ivott mwrt amugy sosem kavezott de egy kakaotol is a mento autoban kotott ki. kb. ennyire valo 8 honaposnak...
az hogy 3-4 eves egyszer egyszee iszik az egy dolog...de hogy allandoan azt igyon egy 10 honaos
Kakaót olyan másfél éves kora körül. De akkor lett bölcsis, ott is kapott.
Előtte én ezt raktam neki a reggeli tejébe:
Van belőle kakaós is, azt egyszer vettem, de nem itta meg, alapból jobban szereti a vanília ízt.
Most 5 éves mar a lányom, jóformán csak vizet iszik. Néha tejet, vagy nagy ritkán vetet Minimax szîvószálat.
Este ne adj neki koffeintartalmút, felpörög. Gondolj a csokikra, azoktól is felpörögnek.
Egyébként érdekességképpen az én koraszülöttemet a kórházban koffeinnel kezelték. Sajnos sokáig apnoés volt, annyira mélyen bealudt, hogy elfelejtett levegőt venni, állandóan ébresztgették a nővérek. Hetekig kapott koffeint, azt mondták az agynak pont azon a részén hat ami az ébresztésért felelős :)
azert ez eleg extrem ettol még ugyanuhy semmi szuksege egy 8 honaposnak koffeinre.
ez olyan mint hogy akinek sulyos ertagulata van cigarettaznia kell (ismertem ilyet)....en nem adnek 8 hobaposnak kakaot...nem.vagyok bio anyu a gyerekem 1,5 evesen eleg sok fele edesseget eszik alkalmi jelleggel de hogy azt a jo szokasat, hogy reggel este tiszta tej/tejital nem rontanam el a kakaoval, az tuti!!
egyszer próbáltam, hátha úgy megissza a tejet, de nem jött be. 16 hónapos volt. kb. 15 hós korától se tej, se tápszer, se kakaó. egyiket sem issza.
tejbegrízként mondjuk imádja a tejet :D de az meg heti 1x van kb. inkább jogurt, túró. reggelire is vizet iszik, mást nem is szokott inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!